Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Mihai Fifor, secretar general al PSD, spune că, în cazul în care votul pentru restructurarea Guvernului din Parlament va fi unul nefavorabil, atunci Viorica Dăncilă va veni cu o altă variantă, până va convinge Parlamentul că ţara trebuie totuşi să fie guvernată. Partidele din opoziţie nu sunt în stare să ia locul PSD, afirmă Fifor, pentru că nu au o alternativă coerentă la actuala guvernare.

“Vom merge săptămâna viitoare în Parlament să cerem votul pentru guvern. E prea mult spus un „vot de încredere pentru guvern”. Este un vot de calibrare şi validare pentru o nouă variantă a Cabinetului.

Dacă nu trece, venim cu altă variantă până convingem Parlamentul că țara trebuie totuși să fie guvernată!

Dar vă spun că votul va fi favorabil! Dovada e chiar incapacitatea cronică a partidelor din opoziție de a strânge o majoritate și de a propune o alternativă coerentă la actuala guvernare.

Iar dacă majoritatea nu este la ei, înseamnă că tot asediul acesta de mai bine de trei ani asupra guvernarii PSD nu este decât ipocrizie şi politicianism de duzină!

PSD este singurul partid care nu fuge de răspunderea guvernării şi care are soluţii reale pentru români! Vom continua să ne facem datoria faţă de această ţară, oricâte piedici ne vor pune Iohannis și cei din opoziția asta cheală!”, scrie Mihai Fifor pe Facebook.