Ferrari SpA, constructorul italian de automobile sportive deţinut de Fiat Chrysler Automobiles NV, este pe punctul de a depune documentaţia necesară pentru demararea unei oferte publice iniţiale, a declarat vineri directorul general de la Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, transmite Bloomberg. 'Mai sunt câteva zile până când vom depune prospectul' a declarat Sergio Marchionne cu ocazia unui panel organizat la Toronto Global Forum.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, Ferrari a selectat banca elveţiană UBS Group AG pentru a-i intermedia oferta sa publică iniţială ce se va derula la finele acestui an la bursa de la New York. De asemenea, băncile americane JPMorgan Chase & Co. şi Goldman Sachs Group Inc. vor juca şi ele un rol în vânzarea a 10% din acţiunile Ferrari către investitori.

Marchionne nu a dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora UBS va intermedia oferta publică iniţială de la Ferrari dar a spus că grupul Fiat Chrysler analizează posibilitatea unei listări secundare a acţiunilor Ferrari, cel mai probabil la bursa de la Milano. De asemenea, Marchionne a refuzat să comenteze vineri care este valoarea Ferrari. Anterior însă, Marchionne a declarat că se aşteaptă ca Ferrari să fie evaluat la 'cel puţin' 10 miliarde de euro, ceea ce ar fi echivalent cu aproximativ 60% din valoarea de piaţă a grupului mamă Fiat Chrysler. Grupul Fiat Chrysler Automobiles NV vrea să vândă o parte din acţiunile Ferrari pentru a putea finanţa un program de investiţii în valoare de 48 de miliarde de euro care se bazează pe extinderea mărcilor Jeep, Alfa Romeo şi Maserati la nivel global.

Sursa: AGERPRES