Guvernul de la Berlin a anunţat că va aştepta până la publicarea, în august, a raportului privind recoltele, înainte de a lua o decizie, transmite Reuters.

Preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Germania (DBV), Joachim Rukwied, susţine că seceta a provocat anul acesta culturilor agricole pagube de 1,4 milioane de euro. 

Valurile de căldură şi lipsa ploilor au afectat culturile agricole din Franţa, Germania şi statele de la Marea Baltică, înregistrându-se şi un deficit de nutreţ pentru animale, din cauza pagubelor provocate de secetă culturilor de porumb şi ierbii. 

„Va trebui să achiziţionăm furaje pentru animale la un preţ ridicat”, a declarat Rukwied la postul german de televiziune ZDF. 

Totuşi, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, susţine că este nevoie de o imagine mai clară iar Guvernul aşteaptă publicarea, în august, a raportului privind recoltele. 

„Atunci vom avea o privire de ansamblu a situaţiei din Germania iar autorităţile vor putea acorda ajutor pe plan local dacă va fi necesar”, a declarat ministrul Agriculturii. 

Till Backhaus, ministrul Agriculturii din landul Mecklenburg-Vorpommern, a cerut Guvernului să declare stare de urgenţă pentru fermieri şi a avertizat că eventuala decizie din august nu va fi suficient de rapidă. 

Autorităţile de la Berlin se întâlnesc marţi cu agenţiile agricole pentru a discuta situaţia iar Kloeckner va trimite miercuri Executivului raport detaliat privind impactul secetei asupra fermierilor din Germania. 

Germania este al doilea mare producător de cereale din UE, după Franţa.