Scandalul se tine lant de grupul german VW. Dupa ce ca procesul avand ca tema centrala "mita" din interiorul companiei este pe cale sa inceapa, un nou scandal, mai "suculent" socheaza opinia publica din Germania: Ce stia si cat stia boss-ul Ferdinand Piech si ce masuri a luat? Numai ca acum este vorba de un sex-scandal, ceva inedit pentru industria auto.

In urma cu doi ani, o ancheta interna, declansata de un "whistleblower" binevoitor arata ca managerii Volkswagen au cotizat discret cu 2,9 milioane de dolari in contul fostului director si membru al board-ului supervizor, totodata reprezentantul angajatilor, Klaus Volkert.

Investigatia arata ca Volkert a folosit acei bani pentru "pleasure trips" (nu credem ca necesita traducere), petreceri si prostituate atat pentru el cat si pentru alti reprezentanti ai angajatilor, evident un demers ce nu prea rimeaza cu politica corporatista a VW AG. Se pare ca metoda de a-l tine fericit pe sef era menita a evita eventuale conflicte sau nemultimiri in randul angajatilor de rand de la VW, Volkert fiind mult mai motivat sa isi tina oamenii in frau.

Sa detaliem putin activitatile lui Volkert, al carui proces (48 de capete de acuzare) incepe pe 22 noiembrie. Omul a cheltuit 518.000 de dolari cu fosta sa amanta brazilianca, Adriana Barros. A stat pe banii companiei in hoteluri de lux in Brazilia si Portugalia, a luat lectii de samba si a platit prostituate – totul (ati ghicit!) cosmetizat sub forma unor calatorii de afaceri in interesul corporatiei.

Presa germana asteapta acum cu sufletul la gura sa afle cat de implicat este Ferdinand Piech in intreaga poveste, el fiind citat ca martor in mai multe procese in care sunt acuzati  mai multi manageri de la VW.

Sursa: BusinessWeek.com

Data: 28 Noiembrie 2007