FC Rapid s-a despărțit de comun acord de Cristiano Bergodi

Cristiano Bergodi a plecat de la Rapid. Clubul de fotbal a confirmat oficial că nu mai lucrează cu antrenorul italian.

Motivul? După meciul pierdut cu Sepsi Sfântu Gheorghe, unde stadionul a cerut în mod repetat demisia lui Cristiano Bergodi, antrenorul de fotbal a avut o reacție acidă. Fanii Rapid au fost nemulțumiți de el și s-au certat cu el la finalul meciului de fotbal. După aceea, Rapid a anunțat oficial că nu mai colaborează cu el.

„Am avut o ședință civilizată. Am vorbit, ne-am strâns mâna. Îi urăm succes și mergem mai departe. Nu pot să înțeleg rezultatele din ultima perioadă. Cristiano ne-a spus părerea lui, dar nu cred că poate cineva să înțeleagă ce s-a întâmplat”, a declarat, marți, Victor Angelescu, acționarul minoritar al Rapidului, într-o intervenție TV.

Deși avea contract cu Rapid pentru încă un sezon, atât el cât și conducerea clubului de fotbal au decis să întrerupă colaborarea din cauza rezultatelor slabe în play-off, a eliminării din Cupa României și a riscului ca Rapidul să nu se califice în cupele europene în anul centenarului. Astfel, acesta și-a terminat mai devreme cel de-al doilea mandat la Rapid. A condus echipa în doar 37 de meciuri. A fost antrenor principal puțin peste opt luni. Are un bilanț de 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.

Totodată, Rapid nu va mai colabora nici cu Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și nici cu Ionel Colonel, preparatorul fizic, care făceau parte din staff-ul antrenorului de tenis din Italia.

„Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!”, a transmis echipa de fotbal pe Facebook.

Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț

Acum, echipa de fotbal este la un punct sub Farul Constanța, la două puncte de locul trei ocupat de Universitatea Craiova și CFR Cluj și la 15 puncte de liderul FCSB. Rapid a ajuns pe locul cinci, la doar un punct în fața ultimei clasate, Sepsi OSK.

În perioada următoare, interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, ajutat de Adrian Iencsi și Ciprian Niță. El va prelua frâiele până la finalul acestui sezon.

„Deocamdată rămân Lobonț și Iencsi. Principala responsabilitate va fi la Bogdan, el a mai fost antrenor principal, are și licență. Vor rămâne cel puțin până la finalul sezonului. Apoi vom vedea ce antrenor vom alege”, a adăugat Victor Angelescu.

Marius Șumudică ar putea fi noul tehnician al Rapidului

„Vrem să punem un antrenor care poate să ne conducă spre titlu. Marius Șumudică poate fi o soluție pentru Rapid, asta e clar, având în vedere rezultatele pe care le-a avut. E în fruntea listei. În momentul de față luăm toate posibilitățile în calcul, inclusiv să aducem un antrenor străin”, a mai spus Victor Angelescu.