Neil Lennon a ajuns deja la București şi va semna astăzi cu Rapid

Rapid va avea antrenor străin. Patronul Dan Șucu a confirmat, duminică seară, că nord-irlandezul Neil Lennon va semna contractul pe 20 mai.

Neil Lennon, antrenor Rapid
Neil Lennon (SURSA FOTO: Facebook)

Apoi, marţi, va avea loc şi conferinţa oficială de presă în care noul tehnician al giuleştenilor va sta de vorbă cu presa.

Întrebat ce anume a negociat pentru ca Neil Lennon să vină la Rapid, Dan Șucu a explicat că nord-irlandezul nu a cerut nimic special pentru el însuşi.

Tot ce a dorit este să se continue investiţiile pentru ca echipa de fotbal să se întărească şi să se bată pentru titlul în noul sezon.

Neil Lennon nu ar fi fost nici măcar foarte interesat de suma pe care o va încasa la club, spune Dan Șucu. Va conta mai mult pentru el ajutorul şi investiţiile făcute în consolidarea echipei pentru noul sezon.

„Noi ştim că mâine (luni, 20 mai –  n.r.) ar trebui să semnăm contractul. Şi sperăm ca marţi să aveţi plăcerea să aveţi conferinţa de presă.

Nu pot spune că au fost negocieri dure absolut deloc. Dânsul nu a negociat ceva special pentru dânsul. Tot ce a negociat a fost ajutorul şi investiţia pe care o facem în club, pentru a-l face mai puternic.

Nu a fost niciodată interesat de suma pe care ar încasa-o dânsul. Mult mai interesat a fost să vadă că suntem hotărâţi să investim în club, să îi dăm putere pentru anul următor”, a afirmat Dan Șucu duminică seară.

Ce se întâmplă cu Lobonţ?

Cât despre Bogdan Lobonț, cel care a asigurat interimatul la Rapid după plecarea lui Bergodi, Dan Șucu a spus că va rămâne parte a staff-ului din Giuleşti şi în continuare.

Patronul i-a mulţumit pentru munca depusă în ultimele săptămâni.

„Bogdan Lobonţ va rămâne în mod cert în club, şi-i mulţumim pentru tot ce a făcut”, a afirmat acţionarul majoritar al Rapidului.

Mesajul lui Marius Șumudică pentru Neil Lennon

În vârstă de 52 de ani, fostul internaţional nord-irlandez a jucat ca mijlocaş la Crewe Alexandra, Leicester, Celtic Glasgow, Nottingham Forest sau Wycombe.

Apoi, ca antrenor, Neil Lennon a condus Celtic Glasgow, Bolton Wanderers, Hibernian şi Omonia Nicosia.

Un mesaj pentru nord-irlandez a venit duminică şi din partea unei legende a Rapidului, antrenorul Marius Șumudică.

Declaraţiile au venit după ce giuleştenii au învins FCSB duminică seară cu 2-0, în ultima etapă din play-off-ul Superligii.

„Îi doresc baftă lui Neil Lennon, să dea Dumnezeu să aibă rezultate și sper să fie cea mai bună opțiune. Rapid a fost modest, amândouă au fost. Un joc de play-out.

FCSB, o echipă venită cu garnitura a doua. Rapid, aceleași probleme pe construcție, nu pot dezvolta un atac pozițional, periculoasă pe contraatac, pentru că are jucători cu calitate în față.

Dacă vor să construiască din spate, nu au mijlocașii care să facă acest lucru. Rapidul are de lucrat. Sper ca acest antrenor să aibă rezultate, să facă transferurile necesare cât mai repede și să transforme această echipa într-una de posesie, care acasă să pună presiune pe adversar.

Eu zic că Rapid are nevoie de șase-șapte jucători, dintre care cinci titulari. Altfel nu au nicio șansă să se bată la titlu sezonul următor”, a spus Șumudică pentru Prima Sport.

Rapidul a încheiat play-off-ul pe ultima poziţie, cu o victorie, un egal şi opt înfrângeri.

superliga
SURSA FOTO: Sport.ro/Sofascore