Au fost proteste astăzi, în faţa Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Oamenii au cerut dreptate şi socoteală celor responsabilli. Fiul și sora unei femei de 75 de ani care a murit astăzi în incendiu, au mărturisit cu durere în suflet, că aceasta devenise străbunică de șase săptămâni și urma să meargă la botezul strănepotului său

Antena 3 prezentat vineri, povestea tragică a unei femei care a murit incendiul care a îngrozit o țară întreagă.

Femeia avea şi un strănepot de doar șase săptămâni. Sora și fiul victimei au vorbit, despre cum a ajuns femeia să fie internată, în salonul unde și-a găsit sfârșitul.

„S-a îmbolnăvit de COVID, am sfătuit-o să vină să se interneze în spital, că și eu am avut COVID și m-am internat la Victor Babeș, am fost tratată frumos, regește, cu medicamente. Am sfătuit-o și pe ea să meargă la spital. A venit Salvarea, a internat-o, nu la Terapie Intensivă. După o săptămână i s-a făcut rău, a luat și o bacterie care atacă plămânii și au luat-o la Terapie Intensivă și de o săptămână era acolo”, a spus sora femeii. Astăzi, băiatul ei și cu fata, veneau să vorbească cu medicul.

Dezvăluiri incredibile din partea familiei unei victime

„În drum spre spital, venind cu sora mea, să stăm de vorbă cu doamna doctor, să vedem evoluția și starea ei actuală, cum evoluează, să vedem ce putem face, ce terapie putem găsi în ajutorul mamei mele, care a plecat de acasă de la mine pentru un tratament și o evaluare la spital. Nu avea nici temperatură, 37.2, o saturaţie de oxigen 92-93, deci nu era mult sub saturaţia critică, nu avea tensiune mare şi am sfătuit-o că este bine să meargă la spital pentru evaluare.

La ora 10:30 eram în intersecţia cu Lăpuşneanu, la semafor şi am văzut un fum ieşind exact dinspre spital, unde era Terapia Intensivă. Fusesem cu câteva zle în urmă şi am vizitat-o. Atunci mi s-au înmuiat picioarele, am simţit o slăbiciune. Eram cu sora mea şi i-am spus că a luat foc spitalul. Nu îmi venea să cred. Erau salvări…Am parcat maşina şi am stat de la 10:30 până la vreo 15. Nu am putut să aflu nimic.

Era o debandată, erau salvări, nimeni nu spunea nimic, nimeni nu dădea detalii. Într-un final, mi s-a spus de către cineva, care nu ştiu de unde avea informaţia care mi-a spus că, într-adevăr, mama mea este printre cei care au decedat de la Terapie Intensivă. Au omorât-o cu zile. Te duci în spital să te faci bine, cu încredere în cadrele medicale şi contactezi boli mai multe asociate, sau te omoară sistemul, pentru că asta se întâmplă într-o ţară europeană, în mileniul trei. Ce putem să spunem mai mult?”, a spus revoltat fiul femeii.

„Pacientul nu face politică”

„Sora mea era foarte speriată la Terapie Intensivă, dar era cooperantă, vorbea. Domnul Cîţu schimbă miniştri..nici nu ştiu cine e ministru Sănătăţii. Unu’ se apucă să facă o treabă, pleacă. Îl aduce pe ăla, că e din partidul cutare. Pacientul nu face politică. Nici eu nu fac politică. Nu mă interesează, dar ciolanu e atât de mare, încât toţi se ceartă tot timpul. E posibil aşa ceva în România? Foarte urât. De aia pleacă toată lumea”, a adăugat sora femeii decedate.

Fiul doamnei Paraschiva spune că până acum, nicio autoritate nu l-a contactat, nici măcar să îi transmită condoleanțe.

„Nu m-a sunat nimeni. Nu am luat legătura cu nimeni cu nicio autoritate, nici din Constanţa, de nicăieri. Nu am primit nimic, nicio remuşcare, nicio condoleanţă, nimic. Pentru dânşii dacă ceva poate să îi mişte…Au şi ei părinţi, copii, dar bănuiesc că ei se duc în străinătate, nu se tratează şi nu stau aici printre noi. Noi suntem cantităţi neglijabile”, a spus bărbatul care și-a pierdut mama.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca