Finalizat în toamna anului 2016, Veranda a devenit primul proiect de mari dimensiuni pe care familia Pogonaru l-a lansat în domeniul imobiliar. Investiţia de 60 mil. euro a fost susţinută din banii familiei şi ai SIF Moldova, plus un credit bancar de la Raiffeisen Bank.

Anul acesta, Veranda Mall intră într-un proces de extindere, în urma căruia vor fi create spaţii pentru World Class România, sucursala centrală BCR a Sectorului 2 și un cinematograf Multiplex cu 10 săli de proiecție. Spaţiile de restaurante şi divertisment vor atinge un procent de 22% din totalul centrului comercial, o creştere cu 12%.

“Strategia de business pentru anul acesta a vizat și vizează extinderea spațiului comercial, întrucât ne dorim să fim singurul reper pentru consumatorii din zona Obor, oferindu-le acestora alternative de activități complexe și complete. În acest sens, este stabilită anul viitor și deschiderea unui cinematograf. În plus, avem discuții avansate cu branduri cunoscute din zona sport și fashion, care vor fi anunțate la momentul potrivit”, a declarat Valentin Dobrescu, noul director Veranda Mall.

Familia Pogonaru l-a recrutat recent pe Valentin Dobrescu pentru a conduce operaţiunile centrului comercial. Acesta a mai ocupat funcţia de Director Imobiliar al Rețelei de Hypermarketuri Real, a fost Director de Expansiune și Portofoliu la Takko Fashion, director general la Pepco România, iar din 2015 a fost numit Director de Proprietate și Investiție la Pepco, pentru Europa Centrală și de Est (membru al Consiliului Directorilor). Gradul de ocupare actual al Veranda Mall este la 96% din suprafaţa închiriabilă.

Inaugurarea centrului comercial Veranda Mall, construit în locul fabricii Prodplast din cartierul bucureştean Obor,  corespunde, simbolic, unui schimb de generaţii la conducerea afacerilor familie Pognaru. Antreprenorul Florin Pogonaru recunoaşte că ar fi vândut terenul Prodplast dacă fiul său, Andrei (foto), nu ar fi preluat proiectul mallului.

Familia Pogonaru a ocupat locul 171 în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 33-35 mil. euro.