Capital.ro a arătat, recent, că familia Mutu aproape a finalizat negocierile pentru preluarea Râureni de către compania poloneză Tymbark, subliniind că tranzacția nu a fost  formalizată.

“Acționarii Râureni nu au căutat în mod activ să găsească vreun cumpărător pentru fabrica de conserve, care reprezintă principalul activ productiv din grupul nostru, fiind deschiși permanent unor propuneri de parteneriate strategice, care să creeze plus valoare pentru business. Mai mult, în ultima perioadă, am elaborat o strategie de dezvoltare a canalelor de distribuție, care include și o campanie susținută de promovare pentru lunile care urmează până la sfârșitul anului”, a declarat Dan Mutu, președinte și director general al companiei Annabella Fabrica de Conserve Râureni.

După investițiile în retehnologizare și modernizare, compania din Vâlcea funcționează la capacitatea maximă de producție, iar în 2017 a reușit o creștere de 7% a cifrei de afaceri, de la 89 de milioane lei la 95 de milioane lei, concomitent cu o îmbunătățire semnificativă a profitabilității.

Fabrica de Conserve Râureni a înregistrat anul trecut un profit net de 12 milioane lei, în creștere cu aproape 20% față de rezultatul net din 2016, de puțin peste 10 milioane lei.

“Suntem un actor major pe acest segment alimentar, cu un nume foarte bun pe piața românească și recunoscut permanent ca brand local de succes. Nu avem absolut nicio presiune să cedăm fabrică de conserve, mai ales că perspectivele sunt foarte promițătoare”, a mai spus proprietarul Râureni.

Potrivit acestuia, strategia de dezvoltare și poziționare a companiei va duce în acest an la o creștere susținută a cifrei de afaceri și o continuare a trendului ascendent al profitabilității.

Proiectul de buget pe 2018 prevede  o creștere  a cifrei de  afaceri  cu  10%, concomitent cu  o creștere  corespunzătoare  a  profitabilității  prin  dezvoltarea  organică  a vânzărilor și  lansarea  unor produse noi.

“`Râureni reprezintă nu doar un brand românesc de succes, ci și un jucător important în economia locală și regională, cu ramificații în mai multe sectoare de activitate. Ne concentrăm pe produsele românești și încercăm să dăm valoare adaugată pentru tot ceea ce se creează aici”, a adăugat Dan Mutu.

Cu o istorie de 50 de ani, înființată în 1968, Răureni a făcut parte din cele 70 de unități dezvoltate după anii 60 care au dus România între primii 10 mari producători și exportatori mondiali de conserve și sucuri din legume și fructe.