Familia Luizei speră că fata lor este încă în viață după ce azi-noapte la ora 00:56 numărul acesteia a fost scos de pe un grup de WhatsApp. Bunicul și mama fetei au dat detalii la Romania TV despre dispariția Luizei dar și ce s-a întâmplat după aceasta.

”Luiza nu ne-a făcut niciun fel de problemă… Am întrebat dacă Luiza a ajuns… nu a ajuns… Nu lipsea nicio secundă. Am dat telefon la 112 și de acolo… nu mai știu… nu mai știu de capul meu…”, a precizat bunicul Luizei în direct la România TV.

La scurt timp a intervenit mama Luizei.

”Deci chiar nu poate să vorbească, se simte rău. În momentul în care a sunat tatăl meu la 112, m-a sunat și pe mine în Anglia. Noi am sunat pe numărul fetei și a sunat… am sunat timp de cinci ore… după aceea cred că s-a descărcat. După ce colega ei a pus prima poză pe Facebook, și a scris că Luiza a dispărut, telefonul ei nu a mai sunat”, a precizat mama Luizei Melencu.

Mama Luizei a aflat de activitatea de pe WhatsApp de la o colegă de clasă a fetei.

”Dimineață m-a sunat colega fiicei mele de clasă și m-a întrebat dacă am găsit telefonul Luizei. Mi-a spus că telefonul Luizei a fost folosit aseară. Am sunat la un agent de poliție din Craiova, i-am înștiințat și dânsul a luat legătura cu colega Luizei. Fata mea a ieșit de pe acel grup aseară. Mai mulți colegi au văzut ieșirea Luizei din grup”, a mai spus mama Luizei.

Bunicul fetei consideră că autoritățile le ascund adevărul și au facăt acest lucru din prima clipă.

„Ni se ascunde adevărul. Fata a fost răpită și aici sunt mai mulți implicați. Am curajul și fac afirmația cu mâna pe inimă că fata noastră a fost răpită și de aici în colo nu mai știm nimic. Ni s-a ascus adevărul din prima clipă. Sunt convins că ei știau”, a mai precizat bunicul Luizei în direct la Romania TV.

Specialistul pentru siguranță informatică Mădălin Dumitru a oferit detalii în ceea ce privește activitatea de pe contul de WhatsApp a Luizei.

„Telefonul respectiv ar fi trebuit să aibă o autonomie exagerat de mare. Dacă cineva ar fi găsit acel telefon ar fi trebuit să știe codul de acces. Dacă ar fi fost băgată cartela în alt telefon, ar fi apărut un mesaj către toți participanții în grup. Într-un grup de WhatsApp pot fi mai mulți administratori. Dacă ar fi dat-o afară cineva, apărea mesajul acela. Mesajul care apare în aceste grupuri arată că fata a ieșit.

Mai există o posbilitate ca acel cont să fie accesat de pe calculator, însă accesarea se poate face tot de pe telefon. Se putea face localziarea acestui mesaj.

Whatsappul se poate accesa prin rețea wireless sau pe cartela SIM, cu date internet. Prima pistă pe care aș merge: operatorul poate da ultima locație când a fost conectat telefonul. Acest lucru îl poate face doar operatorii. Dacă utilizatorul era conectat prin wireless, situația se schimbă și în cea mai mare parte trebuie o interacțiune cu utilizatorul.” , a spus Mădălin Dumitru, specialist siguranță informatică pentru Antena 3.