Antreprenorul Simion Apreutese și soția sa, Loredana, fondatorii holdingului International Alexander, transportator de mărfuri din Arad, au cumpărat jumătate din cea mai mare agenție de concerte și stand-up comedy din România.

Soții Apreutese dețin jumătate din cea mai mare agenție de stand-up din România

Astfel, soții Apreutese dețin acum 50% din acțiunile Headline Management Agency, fosta Global Headliners, de la impresarul și organizatorul de evenimente Călin Crețu, el păstrând restul de 50% din acțiuni.

În ultima perioadă, familia Apreutese a început să investească și în alte domenii de activitate, în afară de cel al transporturilor. Astfel, cei doi soți au investit până acum, în imobiliare, comerț electronic și producția de componente auto.

Agenția Global Headliners a fost lansată în ianuarie 2021 și reprezintă peste 30 dintre cei mai cunoscuți comedianți din România, printre care Cosmin Nedelcu, cunoscut sub numele de Micutzu și Cătălin Bordea.

Fondatorul companiei, Călin Crețu, are o experiență de peste 10 ani în impresariatul artistic și organizarea de evenimente, turnee și spectacole de divertisment și muzică, transmite Profit.ro

Investiții în domeniul imobiliar

În 2022, soții Apreutese au încheiat un parteneriat cu fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, pentru a dezvolta împreună un aparthotel în apropierea unui centru comercial din București.

Companiile din holding, cu peste 2.700 de angajați și operațiuni în România, Ungaria, Serbia și Germania, furnizează servicii de transport rutier, servicii de transport aerian și maritim, feroviar, depozitare, managementul recipientelor (spălarea și mențenanța cutiilor), servicii express, servicii integrate de logistică, producție, ecommerce și imobiliare

Cifra de afaceri a holdingului fondat în urmă cu 20 de ani de Simion Ioan Apreutese a fost de 200 milioane euro în 2021, iar pentru anul trecut așteptările International Alexander au fost de 257 milioane euro.

Familia Apreutese a dat lovitura în comerțul online, prin Explorado.ro

Familia Apreutese deține și platforma Explorado.ro, primul magazin online generalist de acest calibru lansat în ultimii ani în România.

Explorado.ro a fost lansat după doi ani de dezvoltare de la zero a platformei și tehnologiilor proprii și este un proiect finanțat 100% cu capital românesc.

Investiția în platforma Explorado.ro este susținută integral de către International Alexander Holding, una dintre cele mai performante companii românești de transport și logistică. Deținută de oamenii de afaceri arădeni Simion și Loredana Apreutese, International Alexander Holding își marchează prin această investiție extinderea lor în zona de retail online business to consumer.

În 2019, International Alexander Holding și-a propus să creeze un ecosistem de eCommerce adaptat la tehnologiile și nevoile actuale din universul de online shopping.

Proiectul Explorado.ro își propune să ofere utilizatorilor săi experiențe de cumpărături captivante, adaptate nevoilor lor și să creeze experiențe mai tangibile cu produsele vândute, comparat cu experiența limitată oferită până acum de comerțul online.