"Constatând îngrădirile care au loc astăzi în Ungaria faţă de Universitatea Central-Europeană, am transmis o scrisoare de solidaritate şi o ofertă de recolcare în Arad", a declarat Falcă, potrivit digi24.ro.

"Oraşul nostru face parte din aceeaşi cultură central-europeană, credem în aceleaşi valori care au făcut ca această universitate să aibă motivaţia de a educa generaţii întregi. Mulţi români, chiar şi arădeni, au studiat aici, de aceea am convenit să trimitem această ofertă din partea unui oraş cu acces foarte bun, având autostradă, cale ferată pan-europeană şi aeroport internaţional", a mai spus Falc[.

El a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a luat decizia în urma discuţiilor pe care le-a avut cu oficiali din Primăria Arad.

Gheorghe Falcă a precizat că municipalitatea a găsit două clădiri pe care le poate oferi universităţii din Budapesta, una de 4.000 de metri pătraţi care are parter şi două etaje, ce ar putea fi folosită pentru procesul educativ, dar şi un cămin studenţesc cu 75 de camere, care are peste 2.000 de metri pătraţi şi include spaţii pentru servit masa.

Primarul Arafului a adresat o scrisoare rectorului CEU, Michael Ignatieff, căruia i-a transmis că oferta poate fi prezentată în detaliu la Budapesta.