Cele două companii intenţionau să lanseze telefonul la sfârşitul acestui an, însă taiwanezii de la HTC au cerut mai mult timp pentru a lucra la produs, conform surselor Bloomberg. Facebook lucrează, de asemenea, la un sistem de operare şi a adunat o echipă de foşti programatori Apple pentru a îmbunătăţii propria aplicaţie pentru terminalele iPhone.

Facebook se apropie de un miliard de utilizatori, iar jumătate dintre aceştia acceseză reţeaua via telefoane mobile. Facebook a câştigat 3.15 miliarde de dolari din reclamă anul trecut, însă niciun dolar nu a provenit din reclama pe mobil. Mark Zuckerberg, CEO Facebook, încearcă cu acest telefon să atragă publicitarii şi să liniştească acţionarii companiei.

Din cel mai mare IPO (Initial Public Offering – Ofertă publică inițială) din industria tehnologiei și al treilea cel mai mare din istoria SUA, Facebook s-a transformat într-o catastrofă pentru investitori. Acțiunile Facebook sunt cotate în prezent la 27,7 dolari. La acest nivel de preț, capitalizarea companiei este de 80,4 miliarde dolari, cu 24 de miliarde de dolari mai mică faţă de cea dată de IPO, de 104,2 miliarde dolari.