Stamos nu va fi înlocuit cu altcineva, ceea ce înseamnă că Facebook nu va mai avea un director pentru securitate, conform news.ro.

Compania este urmărită intens pentru a vedea cum va trata problemele majore de securitate, inclusiv utilizarea de conturi false pentru manipulare politică şi scandalul legat de firma de consultanţă Cambridge Analytica.

În loc să dezvolte o echipă de securitate, Facebook a desfiinţat-o, pentru a include ingineri de securitate în divizile sale.

”Nu vom numi un nou director de securitate, pentru că în acest an am inclus ingineri de securitate, analişti, investigatori şi alţi specialişti în echipele noastre pentru produse şi inginerie, pentru a trata mai bine riscurile de securitate care apar. Facebook va continua să evalueze ce structură funcţionează mai bine pentru a poteja securitatea utilizatorilor”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei într-un email.

Plecarea lui Stamos pare însă să fie o mare pierdere. Acesta era cunoscut ca fiind unul dintre directorii Facebook dispuşi să discute cu persoane din afara companiei despre problemele acesteia. El a interacţionat în mod frecvent cu reporterii, pe Twitter, în legătură cu problemele de securitate.

Facebook l-a angajat pe Stamos în 2015, iar anterior acesta a deţinut o funcţie similară la Yahoo, dar a demisionat după ce a descoperit că această companie a construit un sistem de scanare a emailurilor pentru guvernul SUA, potrivit Reuters.

Ultima zi de lucru la Facebook va fi pe 17 august, iar ulterior Stamos va preda şi va coordona activităţi de cercetare la Stanford.

Directorul operaţional Sheryl Sandberg a afirmat într-un comunicat că Facebook doreşte să colaboreze cu Stamos, în noua sa calitate.

New York Times a relatat în luna martie că plecarea lui Stamos a fost decisă anul trecut, dar că Facebook a dorit ca acesta să mai rămână până în august.

Reprezentanţii Facebook sunt conştienţi că pierderea directorului de securitate şi desfiinţarea echipei dedicate securităţii nu îi conferă o imagine bună, în contextul actual, aşa că multe dintre declaraţiile acestora au rolul să calmeze îngrijorările.

”Dorim să fim judecaţi în funcţie de ceea ce facem pentru a proteja securitatea oamenilor, nu dacă avem pe cineva cu un anumit titlu”, a spus purtătorul de cuvânt.

Într-un alt comunicat, Facebook a arătat că investeşte masiv în securitate, pentru a răspunde noilor tipuri de riscuri, şi că noua sa structură de securitate a ajutat compania să facă mai mult pentru siguranţa oamenilor.