Cu toate acestea, într-o postare pe blog, compania a declarat că au decis părăsirea construcției unor astfel de aeronave experților din industria aerospațială, care au început să investească în tehnologie.

„Având în vedere aceste evoluții, ne-am decis să nu mai construim propriile noastre aeronave”, a declarat un angajat al Facebook, citat de CNN Money.

În schimb, Facebook va colabora cu parteneri precum Airbus, pentru a dezvolta drone care pot zbura la altitudini înalte pe perioade lungi de timp pentru a transmite internetul din cer.

Miliarde de oameni din întreaga lume încă nu au acces la internet, astfel că unele companii de tehnologie caută modalități de a le transmite acestora internet din aer.

Compania mamă Google, Alphabet, deține Proiectul Loon, care utilizează baloane de înaltă altitudine pentru a furniza internet în zonele îndepărtate. Acesta a fost desfășurat după ce au avut loc dezastrele naturale din Peru și Puerto Rico.

De asemenea, Space X intenționează să amplaseze mii de sateliți mici în spațiu pentru a furniza internet de mare viteză în întreaga lume, dar aceste planuri se află încă în faza incipientă.