Fabrica de confecţii Secuiana din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, unul dintre cei mai mari producători de pantaloni de pe piaţa locală, va disponibiliza, începând cu mijlocul lunii septembrie, aproximativ 160 de angajaţi, din cauza scăderii comenzilor.

Directorul fabricii de confecţii Secuiana, Dobra Laszlo, a declarat, joi, că, începând cu mijlocul lunii septembrie, aproximativ 150-160 de angajaţi ai fabricii urmează a fi disponibilizaţi.

Clienţii externi renunţă la comenzi

Potrivit sursei citate, circa 90 la sută din cei disponibilizaţi sunt din sectorul de producţie, acestea fiind singurele concedieri preconizate pentru acest an.

Directorul Dobra Laszlo a subliniat că la baza deciziei de a disponibiliza angajaţi stă faptul că unul dintre clienţii externi a renunţat la comenzi. Astfel, Secuiana are obligaţia de a reduce personalul cu aproximativ 150-160 de angajaţi, a spus sursa citată.

În urma acestei decizii, la fabrică vor rămâne peste 400 de salariaţi.

160 de angajaţi au fost deja concediaţi

Ultimele disponibilizări la companie au avut loc la începutul acestui an, când aproximativ 160 de angajaţi au rămas fără locuri de muncă, din cauza dificultăţilor financiare cu care se confrunta firma. Atunci, reprezentanţii companiei anunţau că problemele financiare ale societăţii sunt cauzate de scăderea drastică a comenzilor din partea clientului extern principal şi de faptul că vânzările pe piaţa internă s-au redus.

De asemenea, evoluţia cursului de referinţă euro – lei influenţa firma în mod negativ.

Compania din Târgu Secuiesc face parte din grupul Secuiana, alături de producătorii de textile Seconf – Covasna şi S’mode, dar şi firma de transport Secuiana Trans.

SURSA: Mediafax