Fabrica Kraft Foods din Braşov a oprit producţia  începând de joi producţia, urmând ca până la sfârşitul lunii toţi cei 220 de angajaţi rămaşi în societate să primească preavizele de disponibilizare.

Potrivit lui Dragoş Grigore, lider sindical la Kraft Foods, producţia efectivă a fabricii de ciocolată a fost oprită încă de joi.

“Practic, fabrica nu mai produce nimic de ieri (joi – n.r.). Acum angajaţii desfăşoară activităţi de inventariere, curăţenie, lucruri de pregătire a fabricii pentru închidere”, a declarat Dragoş Grigore, lider sindical la Kraft Foods.

Angajaţii vor primi preavizele în data de 30 noiembrie, iar la începutul lunii ianuarie 2010 vor intra în şomaj, potrivit sursei citate.

Decizie anunţată încă din 2008

Kraft Foods a anunţat încă din luna noiembrie 2008 decizia de a închide fabrica de ciocolată de la Braşov până la sfârşitul anului 2009 şi că toţi cei 436 de angajaţi ai companiei vor fi disponibilizaţi, aceştia urmând a beneficia de salarii compensatorii şi asistenţă plătită de firma pentru găsirea de noi locuri de muncă. Prima tranşă de disponibilizaţi, care a cuprins 134 de angajaţi, a fost făcută în luna iunie.

Kraft  a încheiat de asemenea un contract comercial cu firma braşoveană Rap Confectioney, parte a grupului Raptronic, care va da posibilitatea continuării fabricării produselor de ciocolată extrudate la Braşov.

“Un număr de 67 de angajaţi ai Kraft Foods România au fost preluaţi de firma Rap Confectionery, prin transfer şi angajări ulterioare disponibilizării de la Kraft Foods România”, a spus Doina Cavache director de corporate affairs al Kraft Foods România.

Kraft Foods este prezentă pe piaţa românească din anul 1994, când grupul american Kraft a achiziţionat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Braşov.

SURSA: Mediafax