Finanțare de 400 de milioane de lei prin PNRR

Lucrările de construcție la noul pavilion al Spitalului Județean din Bistrița-Năsăud prind contur, anunță Ministerul Sănătății. Investiția se realizează cu ajutorul fondurilor alocate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul precizează că acest proiect de investiții este unul dintre cele mai mari din sistemul public de sănătate al județului și beneficiază de o finanțare de 400 de milioane de lei prin PNRR.

Contractul de finanțare prin PNRR pentru proiectul noului pavilion din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost semnat în urmă cu 6 luni de către ministrul Sănătății și Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Acest pavilion se va întinde pe patru etaje și va găzdui mai multe secții medicale importante. Este vorba despre secții de cardiologie și cardiologie intervențională, neurochirurgie, gastroenterologie și chirurgie plastică și reparatorie. De asemenea, pavilionul va fi echipat cu un bloc operator modern, dotat cu tehnologie de ultimă generație.

Proiectul include și reabilitarea energetică a clădirilor existente din cadrul spitalului. În plus, este prevăzută și digitalizarea facilităților medicale și achiziționarea de aparatură medicală avansată.

Autorităților locale le-au fost alocate sume importante de bani din PNRR pentru investiții majore. Investițiile pentru Sănătate includ infrastructura spitalicească și dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație a unităților medicale.

Peste 10 miliarde de lei sunt alocați în total

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că va susține și colabora cu autoritățile locale care au viziunea de a construi și moderniza infrastructura medicală pentru comunitățile pe care le reprezintă.

„Dezvoltarea socială și dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate și fără un sistem de educație solid. Construim spitale și secții noi acolo unde este posibil și încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfășurarea corespunzătoare a activității medicale spitalicești în condiții de siguranță pentru pacienți.

Cât voi fi ministru al Sănătății, voi fi partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Acest proiect face parte dintr-un efort mai amplu al Ministerului Sănătății pentru care s-au alocat peste 10 miliarde de lei din PNRR. Planul ministerului este de a îmbunătăți infrastructura spitalelor și pentru a furniza echipamente medicale de ultimă generație în întreaga țară.