Exporturile companiei ieșene a crecut de 7 ori în ultimele două decenii, în urma participării la târgul industriei farmaceutice din Frankfurt. Directorul general al Antibiotice Iași Ioan Nani a precizat că ţinta companiei este ca, până în 2025, ponderea exporturilor să depăşească jumătate din cifra de afaceri. Antibiotice Iaşi exportă produse în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Antibiotice Iași este prezent la Frankfurt în perioada 1-3 noiembrie, la cel mai important eveniment din industria farmaceutică mondială, CPhI Worldwide. Producătorul ieșean a precizat că „prezenţa continuă la acest târg timp de aproape 20 de ani a determinat o multiplicare de peste şapte ori a exporturilor”.

„Este necesar să fim mereu în contact cu partenerii tradiţionali, dar şi să ne facem cunoscuţi unor potenţiali parteneri, pentru a ne susţine obiectivele de afaceri pe termen lung. Ne-am propus că până în anul 2025 să exportăm peste 50 la sută din cifra noastră de afaceri, iar până în anul 2030 să finanţăm trei-patru investiţii extrem de importante în noi site-uri de fabricaţie şi un modern centru de cercetare. Astfel, capacităm deja parteneri de peste tot din lume pentru a menţine contacte deschise pentru aceste investiţii”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Prezența constantă la expoziţia CPhI Worldwide este un adevărat motor de creştere a exporturilor

Delegaţia Antibiotice Iaşi la CPhI Worldwide este formată din specialişti în domeniile cercetării-dezvoltării, import, export şi dezvoltarea afacerilor. De asemenea, compania a anunţat că participarea la târgul internațional vizează accelerarea dezvoltării pe piaţa internaţională, iar prezența constantă la expoziţia CPhI Worldwide este „un adevărat motor de creştere a exporturilor”.

„În Statele Unite ale Americii, Antibiotice a devenit unul dintre principalii furnizori de medicamente antiinfecţioase sterile injectabile. Afacerea s-a consolidat în timp, prin creşterea numărului de produse înregistrate în această ţară şi printr-o acoperire teritorială extinsă asigurată de colaborarea cu mari patru parteneri-distribuitori. Pentru Nafcilină, de asemenea un medicament antiinfecţios injectabil, compania Antibiotice deţine o cotă de piaţă de 27 la sută pe piaţa SUA (conform datelor de piaţă IQVIA). În Vietnam, o piaţă accesată în urmă cu 10 ani de Antibiotice, pentru gamele de produse Ampiplus® si Amoxiplus®, compania detine o cotă de piaţă de 42%, respectiv 33% din consumul naţional”, au afirmat reprezentanții Antibiotice Iaşi.