Acesta a explicat că adaosul pentru acele măști este mic, iar prețul de achiziție a lor face să fie vândute cu 15 lei per bucată. Farmacia soției sale ar fi ținta unor provocări din partea anumitor ziariști locali, potrivit jurnalist.ro

Explicația lui Nelu Tătaru

„A fost într-o sâmbătă după masă. Exact atunci se primea marfă, iar oamenii au dat buzna să cumpere. Toți cereau produsele. Vânzătoarele nu au apucat să bage factura în sistem. Cel care a filmat era printre primii clienți și a insistat că vrea să cumpere. Eram probabil singura farmacie din Huși care adusesem măști. După acea filmare au venit controale atât de la Poliție, cât și de la DSP și Finanțe. Niciuna dintre aceste instituții nu a găsit absolut nimic”, a explicat ministrul Tătaru.

Ministrul Sănătății spune unii oameni ar avea interesul să îl denigreze. Acesta susține că măștile de 15 lei ar fi diferite de cele vândute de UNIFARM sau eMAG la 3 lei. Cele procurate de soția acestuia ar fi dintr-un material diferit și ar avea cost de achiziție 12 lei, susține Nelu Tătaru.