Lovitură pe piaţa media din România! Compania eAD, aceeaşi care deţine şi drepturile de televizare pentru Liga I, a câştigat în exclusivitate drepturile tv pentru unul dintre cele mai urmărite campionate de fotbal din lume: cel din Spania.

“eAD îşi demonstrează încă o dată calitatea de jucător important pe piaţa drepturilor sportive şi de furnizor de content premium”

eAD a câştigat, pentru următorii 5 ani, drepturile de televizare pentru La Liga, competiţia care a dat cele mai multe câştigătoare ale Champions League şi cei mai mulţi jucători ce au în vitrină trofeul “Balonul de Aur”.

Potrivit reprezentanţilor eAD, compania a semnat deja contracte pentru drepturile La Liga cu firmele care operează posturile de televiziune Digi Sport şi Look Sport.

Orlando Nicoară, director general eAD: “Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm drepturile pentru La Liga, unul dintre cele mai valoroase şi mai spectaculoase campionate ale lumii.

Prin aducerea sa în portofoliul companiei, eAD îşi demonstrează încă o dată calitatea de jucător important pe piaţa drepturilor sportive şi de furnizor de content premium pentru telespectatorii din România. Jucători de talia lui Messi, Ramos, Benzema, Suarez sau un El Clasico Real Madrid – Barcelona vor garanta întotdeauna spectacol şi audienţe.”

La Liga, un magnet pentru iubitorii fotbalului din România

  • 8 trofee UEFA Champions League,
  • 12 trofee UEFA Europa League,
  • 15 UEFA SuperCup,
  • 23 de câştigători ai Balonului de Aur şi 19 câştigători ai FIFA World Player of the Year,
  • medie de 39.980 de spectatori la meciurile din campionat (sezonul 2018-1019, ultimul desfăşurat în condiţii ”normale”)

Potrivit studiului ”2021 Football Money League”, publicat de Deloitte în luna ianuarie a acestui an,  Spania are cele mai valoroase echipe din lume.

Barcelona, o echipă cu un venit de 715,1 milioane euro în sezonul 2019-2020, şi Real Madrid, cu un venit de 714,9 milioane euro, vor putea fi urmărite în România, alături de Atletico Madrid, foarte aproape de un nou titlu după o pauză de 7 ani, sau de alte echipe de tradiţie precum Valencia, Bilbao, Sevilla sau Espanyol, transmit reprezentanţii eAD.