Baronul de Giurgiu, Nicolae Bădălău, pare să aibă mult de câștigat de pe urma puciului pe care mai mulți grei din partid l-au încercat împotriva lui Liviu Dragnea, președintele PSD.

Spre deosebire de vicepremierul Paul Stănescu, de exemplu, sau de secretarul general al PSD Marian Neacșu, Bădălău nu doar că nu a pierdut influență ci a și căpătat noi privilegii.

După cum Bădălău însuși a anunțat, într-una dintre ședințele cu conducerea PSD Giurgiu, județul cu cel mai mare procent de votanți PSD va avea, iar un ministru.

Iar acest ministru, spun sursele Capital, va fi Elena Dinu, deputat de Giurgiu, fost director al Spitalului Județean și apropiată a lui Bădălău, din vorba căruia nu a părut să iasă vreodată.

Ea ar urma să ia locul lui Sorina Pintea pe poziția de ministru al sănătății.

Giurgiu a mai avut doi miniștri, ambii aflați acum în relații proaste cu Nicolae Bădălău. Unul a fost Răzvan Cuc la transporturi( probabil cel mai aprig contestatar actual al lui Bădălău, în cadrul PSD Giurgiu) și celălalt a fost Toma Petcu, vicepreședintele ALDE, la Energie.

 

Scrisoarea fermecată

 

Cum a mai arătat Capital, Nicolae Bădălău a fost, alături de baronul de Focșani Marian Oprișan, unul dintre marii beneficiari ai puciului împotriva lui Dragnea. Semnătura pusă pe scrisoare i-a adus doar beneficii.

Pe lângă o posibilă poziție de ministru pentru organizația sa, el  a mai căpătat influență și pentru numiri în zona CNAIR și Tarom, două dintre instituțiile unde are mari interese. Fiica lui Bădălău este angajată a Tarom, iar construcția de drumuri este obiectul de activitate al unora dintre firmele pe care Bădălău le-a deținut, dar și al unora dintre firmele care îi sunt, astăzi, apropiate.

Marian Mina, finul său și președinte al CJ Giurgiu a fost director al Direcției de Drumuri București.