Semnăturile anti-Dragnea erau suficiente pentru ca liderul social democraților să rămână fără scaun, dar ulterior a reușit să-i convingă pe cei mai importanți baroni să-l susțină. Cum? Promițându-le funcții cheie în stat.

Deja este de notorietate că lui Marian Oprișan i-a promis Ministerul Afacerilor și Internelor și că în curând Carmen Dan va fi istorie. Dar s-a vorbit destul de puțin despre promisiunile făcute lui Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu și marea loc împăcare. Practic, din dușmani cei doi au devenit prieteni. Ba chiar, Bădălău a fost și invitat de onoare la aniversarea Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.

În perioada următoare, acesta ar trebui să preia conducerea CNAIR (Compania Națională a Infrastructurii Rutiere), una din instituțiile cheie în România, care gestionează practic toți banii de drumuri. Narcis Neaga ar urma să fie forțat să-și dea demisia, iar Bădălău în persoană ar trebui să preia funcția sau în cel mai rău caz să numească o persoană obedientă lui.

Încă din 2016, baronul de Giurgiu a fost interesat de Transporturi. De altfel, el a fost cel care l-a impus pe Răzvan Cuc la conducerea ministerului, dar acesta a fost demis pentru că nu ar fi respectat niște ordine, conform unor surse. Se pare că Bădălău ar fi acționar prin intermediari la firma Gecor, care are multe contracte importante cu statul român fix pe infrastructură. Informația nu a putut fi verificată, însă în mod cert președintele PSD Giurgiu este extrem de apropiat de patronul Gecor, Corne Cușă, cu care are fotografii chiar și pe facebook. Mai mult decât atât, Bădălău a mers la o nuntă weekend-ul trecut, la invitația lui Cușă, care a fost naș.

Așadar interesul lui Bădălău în domeniul infrastructurii este unul foarte crescut, așadar cu siguranță în perioada următoarea vom asista la mișcări interesante la CNAIR, mai ales că nici Narcis Neaga nu-și dorește să plece.