Felix Cozma, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a lansat un atac dur la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban. El s-a referit  la declarația potrivit căreia angajații care au intrat în sistemul public, în ultimii doi ani nu au nici o treabă cu cariera de funcționar public și ar trebui concediați.

„Domnul Ludovic Orban, fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nu face, din păcate, diferența dintre funcție publică și personal contractual din administrația publică românească. Acesta afirmă că în ultimii doi ani 60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, toți funcționari publici de carieră. 137.000 de funcționari publici sunt în tot sistemul și este imposibil ca 60.000 să fi fost angajați în ultimii doi ani. Conform evidențelor Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, sunt peste 11.000 de funcționari publici numiți prin recrutare de la 1 ianuarie 2017 și până în prezent. Totuși, au fost și destul de multe ieșiri din sistem, peste 1700. Domnul Orban, în calitatea sa de fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, ar fi trebuit să știe ce este funcția publică și să nu dezinformeze cu astfel de declarații populiste”, a spus în exclusivitate pentru Capital, Felix Cozma.

De altfel, într-o postare pe Facebook, acesta a amintit că Orban a fost primul președinte al Agentiei Naționale a Funcționarilor Publici.

„Se întâmpla între anii 2000 și 2001. În perioada în care a fost la conducere, nu pare să fi înțeles prea multe despre funcția publică și are tendința de a acuza tot sistemul public.

60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, în ultimii 2 ani. Toți funcționarii publici de carieră, din sănătate, din învățământ, din deconcentrate, au fost puși în situația de fi conduși de politruci. Toți angajații care au intrat pe ușa din dos trebuie să se teamă. Este un haos în toate instituțiile, cu oameni care nu au treabă cu o carieră de funcționar public. Vrem să aducem meritocrația la stat”, a declarat recent șeful PNL.

Domnule Orban, n-ar fi rău să facem diferența între funcție publică și personal contractual din administrația publică românească. 137.000 de funcționari publici sunt în tot sistemul și este imposibil ca 60.000 să fi fost angajați în ultimii doi ani.

În plus, ar trebui să avem responsabilitatea declarațiilor și să nu mai facem „haos”, așa cum bine spuneați. Recunosc, în naivitatea mea, am crezut că un fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici știe ce este funcția publică. M-am înșelat, domnule Orban!”, a comentat acesta pe pagina sa de socializare.