În podcastul Brigada Mobilă – Drumul spre adevăr de azi, 9 aprilie, au avut loc o serie de mărturii cutremurătoare despre consumul de droguri. O serie de detalii au fost date și despre cei care le vând în continuare.

Avocata Carmen Obârșanu a ținut să arate că drogurile omoară pe capete. Partea proastă, a spus ea, este că nu sunt deranjați furnizorii de astfel de otrăvuri. Se fac că nu văd și nu aud procurorii, a mai subliniat acesta.

„Ori nu au experiență, ori sunt leneși, ori nu vor să se lege la cap, ori protejează pe cineva… Dar e greu că în Vestul țării, în Timișoara, în Arad, practic sunt lăsați furnizorii să se plimbe pe liniștiți pe străzi”, a spus avocatul Carmen Obârșanu.

Drogurile care fac să putrezească organele interne ale consumatorilor

În emisiune s-a discutat despre drogurile care fac să putrezească organele interne ale consumatorilor. În context, a fost analizat și cazul unui băiat care a decedat la 20 de ani. Sora victimei a relatat că nu a știut că acesta nu s-ar fi simțit rău, nu „era pe moarte”. Șocul a fost maxim când poliția a venit și le-a cerut să vină să îl ia pentru că este mort.

Sora celui decedat s-a plâns că autoritățile nu iau măsuri. Ea a spus că s-au făcut nenumărate sesizări la DIICOT.

„Moarte naturală…ei așa presupun”, a spus sora, deși în raport s-a tras o altă concluzie.

Carmen Obârșanu susține că autoritățile ignoră realitatea

Avocata Carmen Obârșanu a susținut că sora victimei este ignorată, deși a cerut o anchetă internă.

Întrebată de cât timp ei fratele ei cumpăra droguri, fata a susținut că nu s-a știut în familie că el era consumator. Mai mult chiar, aceasta a spus că nu s-ar fi schimbat comportamentul, nu părea bolnav, nimic care să ridice un semn de întrebare.

„El a fost la muncă în ziua aceea”, a comentat ea în podcast.

Cazul tânărului care a avut o moarte violentă

Fata a susținut că fratele ei ar fi fost agresat în curte la dealer. Conform mărturiei, băiatul ar fi fost auzit în urmă cu două săptămâni că ar fi avut ceva datorii.

„Cum a ieșit de la el din curte că se vede că se înclină cu bicicleta”, a adus ca argument sora.

Jurnalistul Ovidiu Bălan a susținut că în cazul copilului de 20 de ani care a avut o moarte violentă, decesul a fost cauzat de drogul cu pricina.

Poţi urmări chiar aici întreg podcastul difuzat marţi, 9 aprilie, exclusiv pe canalul de YouTube „HAI România!”.