Piaţa de comerţ electronic din ţara noastră a fost dominată încă de la început de eMAG şi de magazinele online ale lui Marius Ghenea: PC Fun, Electro Fun, Garage Mall, toys.ro, Fashion Up etc.  În prezent, concurenţii eMAG sunt tot mai puţini, după ce omul de afaceri a decis să vândă toate afacerile online.

“Magazinul online Fashion Up l-am vândut acum un an şi jumătate către un grup de business angels şi către fondatorul Alin Stanciu, iar PC Fun, Electro Fun şi celelalte sunt administrate de PC Garage SRL.

PC Garage a fost achiziţionat de eMAG la finele lunii trecute, iar acum se aşteaptă decizia de la Consiliul Concurenţei. Marius Ghenea nu vede nicio problemă în avizarea acestei tranzacţii.

“Piaţa de comerţ electronic este o piaţă care are un potenţial uriaş. Vorbim de o piaţa de 2 miliarde de euro, nu de una de câteva sute de milioane de euro şi într-o asemenea piaţă nu există nicio problemă pentru mulți alţi competitori să crească în continuare. Deşi eMAG este liderul pieţei, există alte câteva companii, inclusiv PC Garage care au evoluat foarte bine. Cine s-ar putea plânge de creşteri anuale de 30-40%. Sunt puţine companii care reuşesc să crească în mod organic şi susţinut,” a declarat Ghenea.

Mai multe detalii despre afacerile lui Marius Ghenea citiţi în următorul număr al revistei Capital