Ion Cristoiu a punctat că Mircea Geoană își valorifică foarte bine funcția de secretar adjunct al NATO, o poziție care îi oferă o mare vizibilitate publică. De asemenea, există chiar posibilitatea ca el să devină pentru câteva luni secretar general al NATO, până la numirea oficială a succesorului lui Jens Stoltenberg.

„Trecerea lui pe la NATO i-a asigurat o vizibilitate uriașă. El a fost prezent mai mult în România, nu în Europa, nu s-a dus să viziteze baze militare în Germania, dar la noi a vizitat toate bazele militare și a cerut cuvântări. Nu mai spun de câte ori a apărut la televizor. Cum era ceva cu Ucraina, coțofenele, ce părere aveți? Altă chestiune, l-a spălat de pesedism. Trei, Geoană este bărbat, nu mai țopăie”, a comentat invitatul.

Trecerea pe la NATO, parte din operațiunea Mircea Geoană președinte

Robert Turcescu a reamintit faptul că actualul președinte american, Joe Biden, a efectuat mai multe vizite la București în anul 2009, atunci când Geoană l-a avut ca adversar pe Traian Băsescu pentru funcția de președinte al României.

„Dacă a venit momentul când Biden i-ar fi spus lui Geoană, așa s-ar explica multe dintre prostiile pe care le-a făcut la acea campanie, băi Mircea, nu poți să ieși președinte acum în 2009. Chiar dacă ai avea mai multe voturi, dar să știi că nu ieși, noi avem o înțelegere cu Băsescu. Dar noi americanii îți promitem că la următoarea candidatură o să fii președinte. Eu am simțit că lui Geoană i se pregătește revenirea pe prima scenă politică în momentul în care, parlamentar fiind, s-a făcut o comisie a alegerilor din 2009. N-a avut decât un singur scop, să tragă concluzia că Geoană n-a pierdut alegerile, ci a fost furat. Alții răi de sus i-au furat tronul de președinte. Poate acum dl. Joe Biden îi plătește datoria din 2009″, a afirmat Turcescu.

„Nu cred că era numai Biden. Trecerea pe la NATO a făcut parte din operațiunea Mircea Geoană președinte. Prelungirea acestei date (n.red. – a mandatului său) a fost ca să poată să fie el până intră în pâine (n.red. – succesorul lui Jens Stoltenberg). De fapt el va fi secretar general NATO pentru câteva luni”, a subliniat invitatul său.

Trebuie un independent la Cotroceni

Robert Turcescu, a adus în discuție faptul că într-o perioadă politică extrem de interesantă, este de urmărit articolul semnat de politologul Florin Abraham, care susține că un candidat independent la Cotroceni ar fi o variantă foarte bună în contextul politic actual, aducând și argumente în acest sens.

Candidatul independent este o ipoteză posibilă mai ales când liderii celor două partide ale coaliției, PNL și PSD, nu par interesați să candideze. „Nu îi văd înghesuindu-se nici pe Ciucă, nici pe Ciolacu. Dacă îi întrebi dacă vor candida, se dau așa niște fete mari care zic să nu îmi pui mâna pe funduleț că te vede mama”, a comentat Robert Turcescu.

Analistul politic Ion Cristoiu a justificat de ce este nevoie de un astfel de candidat care nu face politică de partid în loc să facă politica țării.

„Acest text a fost lansat de mașinăria mediatică a d-lui Mircea Geoană. (…) Eu sunt total de partea tezei că trebuie un independent la Cotroceni. Noi avem 30 de ani de coșmar în momentul în care președintele care provine dintr-un partid ajunge la Cotroceni, acolo dă cu agheasmă că este independent, dar el nu este independent. Să-l luăm pe Iohannis că la el e foarte clar. A ajuns la Cotroceni și un partid de pe scena politică este instrumentul lui. Hai să vedem dezastrul: în primul rând el face politică de partid, nu mai face politica întregii țări. A făcut cu ciuma roșie, da? Președintele României, care trebuie să fie deasupra tuturor partidelor, a fost de fapt un chibiț de galerie al PNL. Al doilea dezastru e stâlcirea vieții autentice de partid prin intervenția lui. L-a pus pe Orban, l-a pus pe Cîțu, pe Ciucă. Președintele României a fost gândit, și așa trebuie să fie, ca arbitru”, a mai punctat Cristoiu.