Explicațiile lui Dragnea oferite în direct la Antena 3 au fost complet neconvingătoare. Nici măcar publicul captiv PSD nu a percutat și subiectul a fost tratat aproape în unanimitate ca fiind unul caraghios și ridicol. În acest context, în care președintele social-democraților și-a zdruncinat serios credibilitatea și în rândul membrilor partidului, se încearcă recredibilizarea poveștii asasinatului.

Mai exact, pe surse, se aruncă în piață ideea că Liviu Dragnea a fost într-adevăr urmărit de cetățeni străini. Motivul? Afacerile acestuia din Brazilia. Mafioții din Fortaleza, locul unde liderul PSD are multe afaceri, s-ar fi simțit păcăliți după ce procurorii au pus mai multe sechestre pe averea lui, iar acesta nu a mai putut circula banii. Mafioții ar fi trimis câțiva băieți care să-l avertizeze pe Dragnea că sunt supărați și că-l așteaptă să-și respecte promisiunile făcute anterior. De aici și semnul cu mâna la gât.

Conform acelorași surse, autorul poveștii asasinatului ar fi Doru Bușcu, patronul Cațavencii. Alte surse insistă, însă că la mijloc s-ar afla un alt strateg, cu care Darius Vâlcov ar rezona foarte bine.

Jurnaliștii de la Rise Project au prezentat pe larg afacerile președintelui PSD din Brazilia și au povestit și despre vacanțele exotice pe care le petrecea aici împreuna cu Irina Tănase, actuala iubită, consilier lui la acea vreme.