A doua rundă de selecţie a început în data de 6 august, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins toţii candidaţii din prima sesiune.

Andrei Bodean (38 de ani), căci despre el este vorba, este al treilea candidat la șefia DNA, potrivit surselor Info Sud-Est. Prima pe lista candidaților s-a înscris Paula Nicoleta Tănase (46 de ani), procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. Al doilea candidat anunțat a fost Nicolae Lupulescu, adjunctul secției militare din DNA.

Andrei Bodean, procuror al Serviciului Teritorial Constanța al DNA, a devenit cunoscut pentru anchetarea fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, semnată de Bodean în mai 2017, el deține o casă de locuit în Cluj-Napoca. Proprietatea este obținută prin donație în anul 2011 și are o suprafață de 252 mp. Imobilul este deținut alături de soția sa, Claudia Bodean.

Procurorul constănțean are două autoturisme Skoda, unul marca Octavia, cumpărat în 2007, și altul marca Superb, achiziționat în 2011. Tot în 2011 Bodean și-a cumpărat și o lotcă, adică o barcă de pescuit.

El are un cont de economii deschis în 2017 la Raiffeisen Bank în care a depus 10.500 de euro. Are, în schimb, și datorii. Procurorul are un credit la Bancpost, a cărui scadență este anul acesta, în valoare de 13.648 euro.

Salariul încasat de Bodean în 2016 ca procuror al Serviciului Teritorial Constanța al DNA a fost de 119.092 lei pe an, echivalentul a circa 9.900 lei pe lună. Soția sa, care lucreză la Tribunalul Constanța, a încasat în 2016 un salariu de 100.478 lei.

Parcursul profesional

Bodean a devenit cunoscut pe plan local în 2011, datorită crimelor de răsunet pe care le-a anchetat pe vremea când era criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. A devenit procuror DNA în luna ianuarie 2013.

La scurt timp, Andrei Bodean a început urmărirea penală a lui Nicușor Constantinescu în cazul Centrului Militar Zonal, speța în care Nicușor Constantinescu ispășește astăzi o condamnare de 5 ani.

Bodean l-a mai trimis în judecată și pe fostul primar al Constanței Radu Mazăre, speță în care acesta a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare. Procurorul constănțean a mai trimis în judecată și alte nume sonore pe plan local, printre care primari din județ, avocați, șefi de instituții deconcentrate.