Cum încearcă guvernanții noștri să rezolve această problemă? Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a declarat astăzi că autoritățile vor organiza în ianuarie o bursă a locurilor de muncă pentru românii din Spania, Italia și Marea Britanie.

„Vrem să aducem românii acasă iar acesta este un prim pas,” a declarat Natalia Intotero în cadrul Forumului Capitalului Românesc care are loc astăzi la Parlament.

În replică, omul de afaceri Cristian Erbașu susține că problema trebuie abordată dintr-un unghi diferit. Înainte de a-i convinge pe românii din diaspora să se întoarcă acasă, statul trebuie să-i convingă pe cei aflați încă în România să nu mai plece.

Ediția a III-a a Forumului Capitalului Românesc are loc astăzi, începând cu ora 10.00, la Palatul Parlamentului. La eveniment participă cei mai importanți oameni de afaceri din România precum și reprezentanți guvernamentali.

Frank Timiș, Gruia Stoica, Cristian Erbașu, Werner Wolff sunt doar câteva dintre numele grele prezente în sală.

Din partea guvernanților participă la eveniment Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni sau vicepremierul Viorel Ștefan.

Principalele teme ale dezbaterii sunt: capitalul autohton în Anul Centenarului, moment istoric pentru România și prilej de bilanț economic; care sunt pârghiile pentru dezvoltarea economică viitoare a Romîniei?; cum sprijină autoritățile investitorii autohtoni?; care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă un antreprenor român în competiţia cu investitorii străini?

„Devenit deja o tradiție, Forumul Capitalului Românesc este o punte de comunicare între antreprenorii români și importanți reprezentanți ai autorităților publice. Deși au trecut aproape trei decenii de când România a trecut la economia de piață, problemele cu care se confruntă antreprenorii și investitorii români nu s-au schimbat semnificativ în ultimii ani față de acum 10, 15 sau chiar 20 de ani (…) În acest context, evenimentul îi va aduce față în față pe reprezentanţii autorităților cu cei ai mediului de afaceri românesc, ai rețelei camerelor de comerț şi industrie, ai asociațiilor profesionale, pentru a pune pe masa dezbaterii principalele probleme cu care se confruntă investitorii români.” se arată pe site-ul oficial al Forumului.