Informație explozivă despre certificatul verde. Surse au declarat pentru Capital.ro că Florin Cîțu își dorește a ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru angajații din sistemul de sănătate, MAI, dar și din Apărare.

În acest sens, Florin Cîțu urmează să propună la viitoare ședință un astfel de proiect, astfel încât să fie adoptat de majoritatea parlamentară PNL, PSD, dar și UDMR.

Pe de altă parte, certificatul verde nu ar urma să fie aplicat și în mediul privat, spun sursele noastre.

Florin Cîțu va propune la viitoarea ședință a coaliției ca proiectul pentru certificatul verde depus de el, mai mulți miniștri PNL și UDMR, sa fie adoptat de majoritatea parlamentara PNL PSD UDMR. Ca un compromis, certificatul verde va fi obligatoriu pentru angajații din sistemul de sănătate, Mai și Apărare. Nu se va mai aplica in mediul privat in schimb, la munca”, arată sursele noastre.

În timp ce Florin Cîțu grăbește obligativitatea certificatului verde, liderul PSD, Marcel Ciolacu nu s-a arătat prea încântat zilele trecute de o astfel de măsură. El a declarat că nu este adeptul unui singur instrument și totodată, nu susține o presiune atât de mare asupra românilor.

Ce spune Marcel Ciolacu despre certificatul verde

„Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. (…) Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă va mai fi adoptat certificatul verde pentru angajați, liderul PSD a spus că este mult prea târziu pentru o astfel de măsură, subliniind faptul că un singur document nu va rezolva toate problemele cu care se va confrunta România în cel de-al 5-lea val al pandemiei.

„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim”, a adăugat el.

Totodată, liderul PSD spune că nu susține modificarea Constituției, doar pentru o pandemie.

„Nu sunt de acord cu modificarea Constituției doar pentru că există această pandemie”, a mai afirmat Ciolacu.