Ciolacu confirmă abandonarea certificatului verde: E târziu să mai venim cu legea

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, este de părere că certificatul verde nu este singurul instrument de combatere a pandemiei de coronavirus. El mai spune că ar trebui să se recâștige încrederea oamenilor pentru ca aceștia să se vaccineze fără a fi constrânși.

„Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dură. Dacă nu încercăm să câștigăm credibilitatea românilor în această problemă nu vom reuși să depășim această pandemie. Cu toții ne-am săturat de această pandemie, sunt aproape doi ani de zile de când vorbim. Este evident că va trebui să ne învățăm să trăim cu acest virus. Nu știu cât timp va dura, nu sunt specialist”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, marți seara, la Antena 3, abandonarea introducerii certificatului verde la locul de muncă, spunând că este târziu să mai fie adoptată legea în acest sens, pentru că nu ar mai avea efect în valul 5. Marcel Ciolacu a anunțat în schimb posibile restricții în transportul în comun pentru a limita numărul de călători.

Marcel Ciolacu a mai declarat la Antena 3 că ministrul Sănătății a venit cu o propunere legislativă care este fundamentată științific, dar că nu s-a ajuns la forma cea mai bună. De asemenea, liderul PSD mai spune că există discuții referitoare la constituționalitatea sau neconstituționalitatea acesteia.

„Rafila a venit cu o propunere legislativă Stop-COVID fundamentată științific, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună. Există și discuții dacă este constituțional sau neconstituțional, dacă sunt eficiente sau neeficiente anumite măsuri, însă ele trebuiesc luate cel puțin în zona de transport în comun. E clar că în transportul în comun se transmite cel mai ușor şi trebuie găsită o formă”, a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Certificatul verde nu este singurul instrument pentru combaterea pandemiei

Marți seara, Marcel Ciolacu a mai declarat că nu crede că certificatul verde este singurul instrument de combatere, amintind că legea propusă de PNL, lege aflată acum în Parlament, prevedere vaccinarea obligatorie a medicilor.

„Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este în Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol obligativitatea vaccinării medicilor, iar noi nu a fost de acord”, a spus liderul social-democrat.

De asemenea, el consideră că există alte metode prin care se pot limita efectele valului cinci.

„Dar sunt multe alte măsuri pe care le putem lua pentru a preveni să nu ajungem în situația din valul 4. Eu nu am cerut colegilor mei să intrăm la guvernare ca să avem dispute. Dacă își doresc din nou o coaliție acum au avut cu USR eu le urez succes”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.