Nou scandal privind certificatul verde în România!

Acuzaţii vin de la nivel înalt, chiar de la ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Critici la adresa Parlamentului României, pentru întârzierea în adoptarea certificatului

Într-un interviu acordat marţi, 4 ianuarie, ministrul acuză Parlamentul României că blochează adoptarea certificatului verde la locul de muncă. El adaugă că adoptarea întârziată a acestui document va scădea tot mai mult eficacitatea acestuia.

“Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de certificat electronic COVID, şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, este critica adusă de Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat ce se întâmplă, în acest moment, în Parlament.

“Este atributul Parlamentului să ia o decizie cu acest certificat verde, este un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat. În momentul de faţă se găseşte la Camera Deputaţilor.

Probabil că există un blocaj la nivel legislativ şi când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţii, ea ar fi trebuit să poată să îşi facă efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de certificat electronic COVID, şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a declarat ministrul Alexandru Rafila pentru Antena 3.

Nu vom avea legea certificatului verde nici în ianuarie?

După ce iniţial trebuia introdus până la finalul anului, acum pare că şi termenul de luna ianuarie va fi depăşit.

“Îmi e greu să spun dacă certificatul va fi introdus în luna ianuarie”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Certificat obligatoriu şi pentru transportul în comun?!

În alte ţări, precum Italia, certificatul verde este şi mai extins, fiind cerut inclusiv în mijloacele de transport în comun. Există şanse ca o astfel de măsură să fie implementată şi în România?

“Tocmai am discutat despre certificatul COVID, era similar cu cel pentru locul de muncă, lumea în general la muncă merge cu transportul în comun şi e un singur tip de certificat.

Depinde ce decizie va fi la nivel politic, deocamdată nu există alte discuţii suplimentare legate de introducerea acestui certificat”, a precizat Alexandru Rafila.