Devine sau nu certificatul verde obligatoriu la locul de muncă. Aceasta este marea întrebare care se află pe buzele a milioanele de români. O poziție cât se poate de clară pe acest subiect a fost exprimată de vicepremierul Sorin Grindeanu. El a ținut să arate că este în favoarea introducerii obligativităţii certificatului verde COVID la locul de muncă.

Sorin Grindeanu a susținut, în acest sens, proiectul propus de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Despre când se va implementa însă măsura care vizează obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă și mai exact, dacă acest lucru va fi valabil de luna aceasta, liderul social-democrat nu a putut da un răspuns tranşant.

„Vă spun o părere personală: eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate”, a afirmat Sorin Grindeanu duminică, la Digi 24.

Când se va adopta obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

El a fost chestionat când anume va fi adoptat un act normativ care să reglementeze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă. Grindeanu a dat o explicație care nu a lămurit exact subiectul.

„Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri (…) în acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e foarte important, că trebuie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente”, a spus Grindeanu.

Liderul PSD a ținut să arate că el are un singur vot, ocupând și fotoliul de deputat. „Da, mi-aş dori să existe acest (certificat – n.r.)”, a punctat viceprim-ministrul social-democrat.

Un alt subiect la care a făcut referire și la ipoteza că amânarea actului normativ care să impună obligativitatea certificatului verde are legătură cu teama față de alegătorii care nu sunt de acord cu implementarea acestei măsuri. În acest sens, Grindeanu a vrut să arate că PSD nu are un sentiment de teamă din partea unui bazin electoral.

„PSD-ul este cel mai mare partid din România şi a fost tot timpul în aceşti 30 de ani. Ştiţi, dacă vorbeam doar din punct de vedere electoral, probabil că era bine să nu intrăm la guvernare şi să-i lăsăm să se ducă până la capăt. Nu! Am luat decizii curajoase, cum trebuie să fie şi altele care sunt convins că vor fi luate în 2022”, a precizat Grindeanu.