Firea cere consilierilor să aprobe o majorare de capital de 40 mil. euro pentru Compania Municipală Imobiliara Bucureși. Aportul de bani reprezintă o creștere de 332% față de nivelul actual al capitalului social al firmei.

Banii urmează a fi folosiți pentru achiziția de pe piața liberă a cinci clădiri pentru clinici medicale, pentru care s-au rezervat circa 5,4 mil. euro, șase clădiri pentru cămine de bătrâni, pentru care s-a alocat suma de 19,8 mil. euro, și 100 de apartamente, pentru care se pun la dispoziția firmei circa 8,3 mil. euro. Totodată, s-au prevăzut bani și pentru cheltuielile cu amenajarea acestor proprietăți, în sumă de circa 6,8 mil. euro.

Calculele primăriei arată în felul următor. Pentru achiziția a patru clinici a câte 300 mp fiecare și a unei clinici de 2.000 mp s-a estimat un necesar de 1.440 euro/mp, cu tot cu terenul aferent.

În privința celor șase imobile destinate căminelor de bătrâni se specifică faptul că suprafața cumulată a spațiilor de locuit trebuie să fie minim 600 mp pentru a primi circa 100 de persoane. Pentru aceste achiziții s-a rezervat un buget de 925 euro/mp.

Pentru apartamentele care ar trebui să găzduiască cazurile sociale ale Capitalei, primăria a estimat un preț de 70.000 de euro pentru apartamente de circa 70 mp.

Cheltuielile cu reparațiile și amenajarea reprezintă un procent de 20% din valoarea totală estimată a spațiilor vizate de achiziție.  


Te-ar putea interesa și: