S-a aflat! El va fi noul premier desemnat al României.

Iohannis merge pe mâna Armatei pentru Guvernul României!

Potrivit surselor Capital.ro, preşedintele Klaus Iohannis urmează să îl desemneze premier, după eşecul înregistrat de Dacian Cioloş în Parlament, pe ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.

Mai mult, sursele noastre spun și că PSD îl va susţine pe Nicolae Ciucă pentru a ocupa poziţia de prim-ministru.

Nicolae Ciucă este general cu 4 stele în rezervă şi fost şef al Statului Major al Apărării.

Sursă: Facebook, Nicolae Ciucă

Guvernul Dacian Cioloş a obţinut doar 88 de voturi în Parlament

Reamintim că miercuri, 20 octombrie, Dacian Cioloş şi miniştrii săi desemnaţi din USR au mers în faţa plenului reunit al Parlamentului pentru votul de învestitură.

Cabinetul Cioloş nu a adunat însă voturile necesare: numai 88 de voturi „pentru” dintr-un necesar de 234 de voturi.

În afară de voturile primite de la parlamentarii USR, se pare că Guvernul Cioloş ar fi fost votat şi de zece parlamentari de la PNL şi din partea minorităţilor, spun unele surse.

După vot, Dacian Cioloş s-a plâns că, deşi a fost singurul care a venit cu o soluţie pentru România, a fost respins.

“Am fost azi în Parlament cu o propunere de soluție la situația de criză Am discutat despre soluții, dar practic parlamentarii au respins singură soluție pe care au avut-o pe masă.

Exact cei care ne acuzau că blocăm găsirea unei soluții au prelungit situația de criză. Nu au făcut nicio propunere alternativă, dar azi au vorbit din nou despre lipsa de soluții.

USR și-a făcut datoria, rămânem în continuare cu această responsabilitate asumată de a contribui la găsirea uni soluții, dar și celelalte forțe trebuie să își asume responsabilitatea pentru că au stat pe margine și caută variante ca să aranjeze problemele interne din partid”, a declarat, miercuri, Dacian Cioloş.

Cioloş: Iohannis să vină cu o nouă propunere. Cîţu e o non-soluţie

În continuare, preşedintele USR a spus că mingea este în terenul preşedintelui Iohannis, dar posibilitatea ca Florin Cîţu să fie iarăşi desemnat pentru postul de premier i se pare o non-soluţie.

“Din acest moment mingea se întoarce în terenul domnului președinte, vom vedea care sunt propunerile lui.

Nu comentăm speculații despre ce ar putea face un partid sau altul.

Acum o săptămână, m-am întâlnit cu conducerea PNL, cu Florin Cîțu, nu am văzut de atunci alternative. Când le vom vedea, le vom discuta. USR e pragmatic, propune soluții, dar pe masă, nu povești.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să facă propunere de premier. (…) Cîțu e non-soluție, a picat deja în Parlament”, a mai spus Cioloş.

Poziţia lui Florin Cîţu: Trecerea spre un Guvern cu PNL ca forță principală se poate face foarte rapid

Cât despre Florin Cîţu, preşedintele PNL spune că un Guvern cu puteri depline trebuie acum să se formeze în jurul partidului său. PNL va negocia cu toate forţele parlamentare, mai puţin cu cei de la AUR, a adăugat premierul interimar.

“România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.

PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.