Tranzacția s-a făcut în baza unei evaluări realizate de Advance Finance Consulting, potrivit căreia Safety Broker are o valoare de piață de 3.977.000 de euro.  În urma tranzacției, Safety Credit(controlată de Viorel Vasile) ajunge la o participație de 85%, iar Robert Niță va avea o cotă de 15%. Lavinia Niță, soția lui Robert Niță, este director executiv al Safety și este în firmă încă de la îmceputul acesteia, în 2005.

Iulian Radu, acționarul minoritar, va primi 820.000 de euro, în două tranșe, pe parcursul acestui an, pentru a ceda acțiunile.  

Viorel Vasile, CEO al Safety Broker și președintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare(PRBAR) nu a negat tranzacția, dar a precizat că nu vrea să facă niciun comentariu până la primirea avizului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Referitor la eventuala cotare la Bursă – un trend pentru brokerii de asigurare dupa listarea de succes a Transilvania Broker și în contextul intenției exprimate  de Millennium Insurance Broker, Viorel Vasile a spus că “nu s-a luat în calcul momentan această ipoteză, deoarece există o colaborare foarte bună cu băncile”. 

Safety Borker de Asigurare, liderul pieței de profil, vrea să intermedieze în acest an prime de asigurare de 106 milioane de euro, cu 6% mai mult față de 2017.

Pentru acest an, Safety Broker și-a propus să dubleze volumul primelor intermediate pe segmentul asigurărilor agricole.

De asemenea, brokerul vrea să înregistreze un avans de 20% pe categoria polițelor sănătate, viață și călătorii, de 10% în cazul asigurărilor de garanții și CAR și de 10% la CASCO, cargo, CMR și bunuri și proprietăți.

La finele primelor 9 luni ale anului 2017, conform ASF, Safety Broker deținea prima poziție în ierarhia de profil, cu o cotă de 7,34%, urmat de Marsh Romania – 7,15%, Transilvania Broker – 5,59%, Destine Broker – 5,08% și Inter Broker – 4,76%.