Agenția în cauză este KARA Travel, membră a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Surse din piață au declarat pentru Capital că agenția își depune azi-mâine actele pentru declararea insolvenței.
Ca volum (număr de turiști și circuite efectuate), Kara Travel este o agenție medie, lucru care va afecta imaginea sectorului turistic. Reprezentanții agenției se justifică în fața clienților menționând că ”sunt într-o situație financiară dificilă”, și că încearcă să rezolve problema cât de repede posibil, nemenționând însă când se va face plata către turiștii păgubiți. Probabil, singurii clienți care vor mai apuca să plece în vacanță vor fi cei cărora agenția a apucat să le plătească deja serviciile în străinătate. 
Potrivit unor surse din piață, aproximativ 100 de turiști plecați prin Kara Travel se află în străinătate, în destinații îndepărtate. Doar o parte dintre aceștia vor fi repatriați, agenția apucând să achite pentru ei biletele de avion. Din păcate, se pare că unele dintre circuite nu au fost plătite integral, iar turiștii nu vor putea beneficia de servicii pe anumite segmente ale vacanței (cazări, excursii opționale etc). ”Asigurarea îi va despăgubi pe turiști până la 50.000 de dolari”, spune Lucia Morariu, președinte al ANAT. ”Kara Travel a avut anul trecut un incident cu un partener din străinătate care a reclamat-o pentru că nu a făcut plățile, însă ANAT a intervenit și agenția și-a plătit datoriile”, completează Lucia Morariu. 
Pasagerii de la Lisabona nu vor urca in avion
Un grup de 9 turiști nu vor urca azi în avionul TAP Portugal cu plecare de la Lisabona către București, din cauza faptului că agenția nu a achitat biletele de avion. Săptămâna trecută, un alt grup de 31 de turiști aproape că a rămas în Portugalia pentru că nu s-a efectuat plata către compania aeriană, însă pe ultima sută de metri, reprezentanții KARA Travel au achitat cash biletele de avion. Și de data aceasta cei de la TAP Portugal au încercat să ia legătura cu turoperatorul, însă reprezentanții agenției sunt de negăsit.
Potrivit descrierii de pe site, Kara Travel avea o cotă de piață de 12% pe segmentul de outgoing. Agenția a fost fondată în 1997, iar proprietarii săi sunt Doru Negulescu și Aristide Iordache (acesta deține și firma de transport Arytrans).
Potrivit datelor de pe Ministerul Finanțelor, Kara Travel a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproape un milion de lei și pierderi de peste 500.000 de lei. Anul trecut a beneficiat de o mărire de capital, Aristide Iordache intrând în acționariatul agenției.