Toate sumele obținute de pe urma evenimentului sunt destinate finanțării programelor noastre educaționale, în vederea asigurării accesului la educație a copiilor proveniți din medii defavorizate. Până acum, datorită Festivalului Brazilor de Crăciun, organizația Salvați Copiii a reuşit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizați pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea școlară a copiilor nevoiți să muncească și facilitarea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar în rândul celor din comunitățile defavorizate.

Programele educaționale pe care le desfășurăm pornesc de la nevoi clare, puse în evidență de statisticile oficiale. Câteva dintre aceste cifre, pe scurt:
* 387.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, reprezentând 12% din totalul populației din această grupă de vârstă, nu sunt înscriși în nicio formă de învățământ.
* Există, în țara noastră, între 81.500 (estimări oficiale) și 350.000 (estimările mediului ONG) de copii ai căror părinți muncesc în străinătate.
* Unul din zece copii trăiește în gospodării în care nicio persoană nu are un loc de muncă.

Evenimentul este organizat sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, concepuți exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din țară. Printre creatorii confirmați pentru acest an sunt se află li Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Șerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi sau Andreea Bădală (pentru Murmur). Anul trecut, brazii au fost licitați cu sume cuprinse între 700 și 6.300 de euro.