Studiul, realizat de compania LuggageHero.com, a fost efectuat pe un eșantion de 2.200 de persoane din întreaga lume. Conform acestuia, peste trei sferturi dintre cei chestionați (78%) spun că încă plănuiesc să călătorească în perioada iunie – decembrie 2020, atât timp cât localitatea în care domiciliază sau destinaţia nu vor fi în carantină.

Buget mai subțire

Conform rezultatelor citate, aproape 60% dintre respondenţi aveau o călătorie planificată pentru lunile aprilie sau mai, însă cei mai mulţi dintre ei (91%) deja au anulat acele rezervări sau sunt pe cale să facă acest lucru. Cu toate acestea, 78% din totalul eşantionului intervievat susţin că nu vor renunţa la acele planuri atât timp cât localităţile de provenienţă sau destinaţiile de vacanţă nu vor fi în carantină. În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru vacanţă, cercetarea LuggageHero evidenţiază că 64% dintre cei chestionaţi au menţionat că, în 2020, acesta va fi mai mic decât se aşteptau înaintea pandemiei de COVID-19.

Fără aglomerație

“Ceea ce înseamnă că, cel puţin momentan, există un impact de doar 22% asupra turismului între lunile iunie-decembrie”, menţionează realizatorii studiului de specialitate. Întrebaţi despre călătoriile din perioada iunie – decembrie, mai mult de jumătate (54%) dintre europeni recunosc faptul că aveau deplasări planificate, iar mai mult de două treimi plănuiau să meargă alături de cel puţin încă o persoană. De asemenea, dintre cei care au spus că vor călători în perioada iunie – decembrie, aproape jumătate (44%) afirmă că nu se vor orienta către altă destinaţie decât cea planificată deja. Totuşi, peste o treime (35%) vor încerca să evite oraşele mari şi transportul public, îndreptându-se mai ales către parcuri naturale sau alte locuri mai izolate.

Concedii în țară

Potrivit studiului, aproape jumătate dintre respondenţi încă doresc să plece în afara ţării, în timp ce 47% iau în considerare să înlocuiască vacanţele internaţionale cu cele din interiorul ţării, în 2020. La polul opus, doar 6% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu vor călători deloc în acest an, o scădere considerabilă faţă de sondajul efectuat cu aproximativ trei săptămâni în urmă, când 17% menţionau acest lucru. “Un punct important este faptul că sondajul anterior arăta că 46% vor dispune de acelaşi buget de vacanţă, dar în numai 3 săptămâni scăderea a fost de 10%. În ceea ce priveşte înlocuirea vacanţelor în străinătate cu cele din interiorul ţării, procentul aproape s-a triplat, crescând de la 17% în martie la 47% în aprilie. Deciziile privind destinaţiile s-au modificat uşor, cu 2% mai mulţi oameni (de la 33% la 35%) dorind să evite locaţii citadine, căutând mai degrabă locuri în natură”, se arată în concluziile sondajului.