Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, afiliat PNL, a declarat pe o rețea de socializare noua funcție pe care a primit-o în cadrul dosarului privind reforma Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). De asemenea, acesta face dezvăluiri cu privire la Parchetul European, și modificările aduse Oficiului European de Luptă Antifraudă .

„Am fost numit raportor în dosarul privind reforma Oficiului European de Luptă Antifraudă (#OLAF). Modificarea Regulamentului OLAF a fost necesară odată cu crearea Parchetului European (#EPPO), care este programat să fie operațional până la sfârșitul anului 2020. EPPO va prelua parțial sarcinile OLAF, ceea ce aduce anumite modificări la baza legală a OLAF. În negocierile cu Consiliul, Parlamentul va susține simplificarea normelor privind modul de desfășurare a investigațiilor, consolidarea drepturilor Comitetului de supraveghere OLAF și promovarea admisibilității rapoartelor OLAF în procedurile judiciare naționale”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Potrivit mesajului transmis de Marinescu, se pare că Parlamentul susține simplificarea normelor privind modul de desfășurare a investigațiilor, consolidarea drepturilor Comitetului de supraveghere OLAF și promovarea admisibilității rapoartelor OLAF în procedurile judiciare naționale.