Sunet de tancuri și bocanci de soldați la granița cu Ucraina! Nu s-a mai întâmplat asta de la al Doilea Război Mondial

Amploarea deplasării de trupe îi surprinde pe experții militari. Printre aceștia se află și specialistul finlandez Petri Mäkelä a explicat că „numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare au trecut spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă”, potrivit informațiilor transmise de bild.de

Expertul a susținut și că relocarea masivă „desigur nu are nicio legătură cu Kazahstanul și nici cu exercițiile la scară largă planificate de armata rusă. Prin urmare, se înțelege că se îndreaptă spre vest pentru a completa și a sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”.

În trenuri se află toate resursele necesare pentru un război

Potrivit sursei menționate, în trenuri se află toate resursele necesare pentru un război. Cele mai avansate tancuri de luptă principale din Rusia, lansatoare de rachete, camioane, ambulanțe, sisteme de rachete balistice cu capacitate nucleară și nenumărate vehicule logistice.

În cazul în care Rusia „ar fi vrut doar să-și arate săbiile, ar fi suficient un spectacol cu ​​tancuri și artilerie. Dar mișcarea logistică la scară largă indică echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este doar echipament. Majoritatea acestor trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor”, a mai spus expertul militar.

De asemenea, publicația germană a scris că Vladimir Putin pare serios de data aceasta. Contrar tuturor asigurărilor că regimul său „nu se așteaptă la nicio escaladare”, președintele Rusiei pare să pregătească o campanie de genul celei pe care Europa nu a mai văzut-o de la cel de-al Doilea Război Mondial, a mai scris Bild.

Adevărul despre Vladimir Putin

La rândul său, preşedintele „Potomac Foundation” din SUA, Phillip Karber, un cunoscător al încăierărilor dintre Moscova și Kiev, susține că ceea ce se întâmplă în prezent la granița Ucrainei nu este doar o demonstraţie de forţă a Rusiei.

Karber, care a vizitat Ucraina de 36 de ori în ultimii opt ani și a petrecut 182 de zile pe linia frontului, a explicat pentru site-ul 19fortyfive ce înseamnă masarea trupelor ruse la granița Ucrainei, ce obiective urmăreşte, de fapt, Moscova și cum îi poate ține piept armata ucraineană. Potrivit expertului american, acum devine tot mai clar că Occidentul a lăsat Ucraina în bătaia vântului și la mâna capriciilor lui Vladimir Putin.

Nici analiştii occidentali, nici planificatorii ruşi nu se aşteptau ca, în timpul conflictului din 2014, armata ucraineană să poată lupta mai mult de câteva zile. Dar, spune Karber, ucrainenii s-au mobilizat, și-au redistribuit forțele la est, au reparat și și-au îmbunătățit vechiul armament. Au pierdut unele bătălii și au câștigat altele, iar azi Ucraina se bazează pe o forță armată care nu poate fi ignorată.

„Astăzi, Ucraina are cea mai puternică armată activă din Europa. Este mai mare, mai pregătită și cu mai multă experiență de luptă decât armatele ultimelor zece țări care au aderat la NATO”, susține Phillip Karber.