Serviciile financiare, investițiile (inclusiv pensiile și titlurile de valoare), creditele ipotecare și serviciile imobiliare sunt piețele care sunt cele mai probabil să nu răspundă așteptărilor consumatorilor din UE,arată un studiu al Centrului European al Consumatorilor. Ca și în 2010, piețele serviciilor continuă să fie mai puțin performante, serviciile financiare și serviciile în rețea fiind toate sub medie.
Furnizarea de electricitate și combustibili sa degradat cel mai mult în comparație cu 2010. Indicele principal al tabloului de bord al piețelor de consum clasifică piețele de consum din punctul de vedere al încrederii consumatorilor, nivelului de satisfacție, ușurinței de a compara ofertele, al problemelor și plângerilor.
Posibilitatea consumatorilor de a alege, ușurința schimbării furnizorilor de servicii sau a tarifelor și diferențele de preț între țări sunt și ele monitorizate. Obiectivul este de a identifica piețele care par cel mai expuse riscului de a nu funcționa în mod adecvat pentru studii de urmărire care să analizeze în profunzime problemele și să identifice răspunsuri politice. Pe baza ultimelor constatări, Comisia Europeană va verifica piața creditelor de consum și cea a combustibililor. Nemulţumirea este mare şi în România mai ales că preţul combustibililor depăşesc record după record însă autorităţile nu au luat, până acum nicio măsură.