Certificatul verde va fi introdus în Capitală. Se aplică de sâmbătă, 25 septembrie

Rata de infectare este, vineri, de 3,77 la mie în București. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se întrunește pentru a decide noi restricții în Capitală.

Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Așadar, persoanele vaccinate vor putea ieși din casă fără să fie supuse restricțiilor anti-coronavirus, chiar dacă localitățile lor intră în carantină la o incidență de peste 6 la mia de locuitori. În prezent acest lucru se aplică pentru localitățile în care a fost înregistrată o rată a incidenței de peste 4 la mia de locuitori.

În ceea ce privește magazinele, acestea se vor închide la ora 18:00 în cazul în care incidența va trece de 6 la mia de locuitori, a anunțat, în cursul zilei de joi, prim-ministrul Florin Cîțu.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test COVID-19, mai spune Comitetul pentru Situații de Urgență.

La mall doar cu certificat verde

Hotărârea numărul 73 prevede și delimitarea zonelor de servire a preparatelor alimentare sau a băuturilor alcoolice și nealcoolice, la nivelul centrelor comerciale.

În acest fel, spune Comitetul pentru Situații de Urgență, se va putea face un acces controlat pentru persoanele testate, vaccinate și trecute prin boală.

Aceste persoane vor avea voie să iasă în afara locuinței în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile trece de 6 la mia de locuitori.

Coronavirus România, 23 septembrie

Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.172.981 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 378 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.090.380 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.095 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 126 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 35.964 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.09.2021 (10:00) – 23.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 113 decese (58 bărbați și 55 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Unul dintre decese este al unui pacient infectat în străinătate și raportat de DSP Călărași.

Sursă foto: Dreamstime