Mai este forte puţin până la ziua de Paşte, iar unul dintre produsele nelipsite de pe masa românilor este cozonacul.

Avertisment pentru toţi românii din partea Fiscului! Atenţie la ce şi de unde cumpăraţi online în aceste zile

Multe gospodine s-au gândit chiar să facă un ban în plus în acest context şi îşi vând delicioşii cozonaci în mediul online, însă totul a atras acum atenţia Fiscului.

Un mesaj de ultimă oră pentru toţi românii care vând sau cumpără produse pe internet în aceste zile, în special produse alimentare, a venit chiar din partea preşedintelui ANAF, Lucian Heiuș.

Şeful Fiscului le recomandă românilor care îşi comandă cozonaci sau alte produse pe internet să verifice mai întâi dacă totul este realizat în laboratoare autorizate şi dacă persoanele care le vor livra totul sunt, la rândul lor, autorizate.

În caz contrar, totul s-ar putea sfârşi cu o vizită la spital.

„Recomandarea mea pentru cei care vor să cumpere din sistemul online este să verifice dacă acestea sunt produse în laboratoare autorizate și dacă cei care livrează sunt autorizați. Altfel riscă posibilitatea de a se îmbolnăvi”, a precizat Lucian Heiuș într-o intervenţie la Antena 3.

Cine face livrări mari prin plata ramburs şi nu declară banii, se va trezi cu ANAF la uşă

În acelaşi context, preşedintele ANAF a atras atenţia asupra sumelor de bani ce vor fi verificate de către inspectorii ANAF, dacă nu sunt declarate.

Firmele de curierat sunt obligate să raporteze livrările, iar dacă o persoană fizică sau juridică are încasări mari prin plată ramburs şi nu raportează sumele respective la Fisc, atunci totul va fi verificat de către ANAF.

„Toți cei care se încadrează la vânzări peste 500.000 de lei și nu au depus nicio declarație legată de veniturile obținute vor fi verificați de ANAF”, a indicat Lucian Heiuș.

„Există o declarație 395 din care firmele de curierat raportează toate livrările și cele care se fac prin plată ramburs. Dacă sesizăm că la o persoană fizică sau juridică are livrări prin ramburs mari și nu au declarat acești bani, va intra în analiza noastră de risc și va fi verificată.

După prima declarație depusă anul acesta, am stabilit o limită de 500.000 de lei și toți cei care se încadrează la vânzări peste 500.000 de lei și nu au depus nicio declarație legată de veniturile obținute vor fi verificați de ANAF”, a mai declarat şeful Fiscului.