Este în continuare aglomerație la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în țară.

Astfel, în timp ce pentru ieșirea din țară se așteaptă doar o oră, timpul de așteptare la intrarea în România este de trei ore.

Situație mai bună decât în weekend

La Nădlac II tranzitul se desfășoară acum fără întârzieri pe ambele sensuri, iar la Vama Borș se așteaptă 40 de minute pentru intrare și o oră pentru ieșire.

Situația este însă mult mai bună decât în weekend, când oamenii au trebuit să stea la coadă și 12 ore, anunță Radio România Actualități.

Potrivit aplicaţiei ”Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, maşinile aşteaptă marți 240 de minute pentru intrarea în ţară pe la PTF Nădlac şi 40 de minute pentru intrarea pe la Vama Borş.

Pe sensul de ieşire, se aşteaptă 60 de minute la Nădlac şi 90 de minute la Vama Borş.

În ceea ce priveştre circulaţia camioanelor, pe sensul de intrare în ţară se aşteaptă câte 60 de minute la Nădlac II şi Giurgiu, 40 de minute la Calafat şi câte 30 de minute la Borş, Petea şi Siret.

Mai multe vămi deschise

Pe sensul de ieşire, camioanele aşteaptă 90 de minute la Petea, 40 de minute la Giurgiu şi câte 30 de minute la Nădlac II, Calafat şi Giurgiu.

Încă de vineri, traficul s-a aglomerat în toate punctele de trecere a frontierei, Poliţia de Frontieră deschizând treptat mai multe vămi la graniţa cu Ungaria.

Autoritățile precizează că, pe durata stării de alertă, rămâne suspendată temporar, total sau parţial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat de la granița româno-ungară: Turnu, judeţul Arad (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri); Salonta, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră); Săcuieni, judeţul Bihor (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri); Valea lui Mihai, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia traficului feroviar de marfă) și Carei, judeţul Satu Mare.