Starețul Mânăstirii Stănișoara din județul Vâlcea, părintele arhimandrit Laurenţiu Popa, a murit din cauza noului coronavirus. În vârstă de 66 de ani, acesta a fost confirmat pozitiv la data de 27 iulie 2020, dar starea lui s-a agravat și nu a reușit să învingă infecția, scrie gazetavalceana.ro.

Acesta era internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, aici fiind și locul în care a decedat.

Părintele era originar din județul Bacău, el fiind un călugăr strict în ceea ce privește canoanele, dar și un păstrător al ortodoxiei și a devenit stareț al Mănăstirii Stănișoara în 1987.

El este a doua față bisericească importantă răpusă de noul coronavirus după ce, în luna mai, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit după ce s-a infectat cu același virus.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a participat la o ceremonie religioasă în aer liber, în urma căreia s-a simțit rău, apoi a ținut slujba de Înviere împreună cu preoți și călugări de la biserica Sf. Gheorghe, de la Mânăstirea Sf. Ioan din Suceava. Acesta a decedat pe 20 mai la Spitalul Matei Balș din Capitală, unde se afla internat încă din 20 aprilie.