S-a stins din viaţă părintele Ioachim Enea de la Cernica

Doliu şi rugăciune în Biserica Ortodoxă Română: a murit părintele Ioachim Enea! Iubitul părinte de la Mănăstirea Cernica s-a stins din viaţă la numai 49 de ani.

În trecut, acesta a fost inclusiv intendent al regretatului Patriarh Teoctist. Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica a trecut la cele veşnice luni, 15 aprilie.

Informaţia tristă a fost publicată marţi, 16 aprilie, de către agenţia de ştiri a Patriarhiei Române, Basilica.

Părintele Ioachim Enea a venit pe lume la 20 februarie 1975, când a fost botezat cu numele de Ioan. Împărțea această lume cu o soră geamănă și alți 6 frați, unul dintre aceștia alegând și el calea Bisericii şi devenind ieromonah.

După ce și-a încheiat studiile gimnaziale în satul său natal, Cerchejeni, din județul Botoșani, la vârsta de 14 ani, s-a alăturat comunității Mănăstirii Cozancea.

În anul 1995, la vârsta de 20 de ani, a fost primit în rândurile monahale, ceremonia fiind condusă de părintele stareț Iosif Grigore.

A urmat apoi stagiul militar obligatoriu, care a avut loc între anii 1996 şi 1997.

A fost încorporat la Botoșani și detașat la București. Ulterior depunerii jurământului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie. Acolo, l-a cunoscut pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, care l-a remarcat şi i-a oferit postul de intendent.

Părintele Ioachim Enea și-a continuat studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, cât timp a fost la Patriarhie. Ulterior, a aprofundat aceste studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

Va fi condus pe ultimul drum miercuri, începând cu ora 12:00, la Mănăstirea Cernica

În anul 2007, Părintele Ioachim a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Cernica de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie. Acesta din urmă ocupa, la acea vreme, funcția de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De atunci și până în ziua de azi, a slujit ca econom al mănăstirii, sub ascultarea sa.

De atunci și până în ziua de azi, părintele Ioachim Enea a fost sub ascultarea de econom al Mănăstirii Cernica.

Sursa citată mai anunţă că slujba de înmormântarea va fi oficiată miercuri, 17 aprilie. Totul va avea loc tot la Mănăstirea Cernica, de la ora 12:00.

Un mesaj a fost postat şi marţi dimineaţă pe pagina de Facebook a mănăstirii situate la câteva minute de Bucureşti.

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, au transmis reprezentanţii Mănăstirii Cernica.