Este vorba despre consilierul judeţean PNL Florea Niculae, care a murit la doar 59 de ani, într-un spital din Capitală, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Consilierul s-a luptat cu virusul ucigaș aproape o lună de zile. Potrivit Adevărul, acesta a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus în cursul lunii noiembrie și a ajuns la spital în stare gravă, după mai multe zile de la diagnosticare petrecute la domiciliu.

Nu s-a mai putut face nimic

De asemenea, pe 27 noiembrie 2020, acesta a fost transferat de al spitalul-suport COVID-19 din Caracal la un spital din Bucureşti, însă nici aici, nu s-a mai putut face mai mult pentru el. Consilierul în vârstă de 59 ani a decedat în seara zilei de miercuri, 9 decembrie 2020.

De menționat este faptul că bărbatul suferea şi de alte afecţiuni care s-au agravat pe fondul infectării cu noul coronavirus.

În urma alegerilor locale din luna septembrie, Florea Niculae obţinuse al patrulea mandat de consilier judeţean pe listele PNL Olt, însă din păcate nu s-a putut bucura de el.

Un alt deces în politică, la începutul săptămânii

Un alt deces în politică a avut loc la începutul acestei săptămâni. Deputatul Sebastian Radu a decedat la un spital din Germania. La câteva zile după ce a fost diagnosticat cu COVID, au apărut complicaţii şi a fost transferat de la Buzău la Spitalul Militar Central din Capitală. Ulterior, pentru că starea sa nu se ameliora, familia a solicitat transferul la un spital din Germania, unde el a murit.

„Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.