Este vorba despre fostul consilier județean, dr. Andrei Suciu, medic de familie. Se pare că acesta a încetat din viață după o luptă grea cu noul coronavirus.

Tragicul anunț a fost făcut chiare de primarul comunei bistrițene Lechinița, acolo unde dr. Andrei Suciu avea cabinetul de medicină de familie.

Într-o postare pe pagina de facebook, primarul a anunțat că bunul său coleg a pierdut lupta cu noul coronavirus și a anunțat totodată detalii cu privire la înmormântarea acestuia.

„Dragi prieteni, din păcate trebuie să vă dau o veste foarte tristă, doctorul Andrei Suciu a pierdut lupta cu acest virus nemilos.

Înmormântarea va avea loc duminică, 27.12.2020, ora 13, în cimitirul Parohiei Ortodoxe din Lechința. Bunul Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească”, a scris primarul, pe pagina sa de Facebook.

Un alt medic a fost răpus de COVID

Dr. Andrei Suciu nu este singurul om din sistemul medical care a pierdut lupta cu noul coronavirus. La începutul lunii decembrie, medicul primar oftalmolog Dan Iacoblev a murit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Andrei” din Galați.

Decesul a survenit în urma unor complicații pulmonare severe produse de virusul necruțător.

Unitatea medicală este cea care a făcut teribilul anunț:

„Cu deosebit regret colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi anunţă trecerea în nefiinţă a domnului doctor Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viaţă în seara de 3 decembrie în urma complicaţiilor pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus.

Domnul doctor Iacoblev a decedat în Secţia ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat şi muncitor, un om excepţional, de o probitate morală desăvârşită, cu o modestie şi o nobleţe rar întâlnită şi un extraordinar coleg. Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace”, informează unitatea medicală.